3 manieren om een papiercontainer te gebruiken

3 manieren om een papiercontainer te gebruiken

Inhoudsopgave

Papier en karton, het is een afvalstroom die maar al te vaak voorkomt. In dit artikel lees je wanneer je er goed aan doet om een (extra) papier en karton container te gebruiken, waar je ze kunt krijgen en van welke voordelen je geniet. Na het lezen, weet je meteen hoe jij van al die overtollige dozen en al dat papier afkomt!

De decembermaand

Je kent het wel, Sinterklaas en de Kerstman zijn weer in het land geweest en ineens heb je dozen, inpakpapier en verpakkingen te over. De papier en karton container zit binnen de kortste keren vol en hij wordt maar één keer per maand geleegd – daar ben je mooi klaar mee! Wist je dat je bij afvalbedrijven tijdelijk een papiercontainer kunt huren? Deze heb je in allerlei maten, van 240 liter tot wel 1100 liter (al moet je voor zo’n grote wel heel veel cadeautjes hebben gekregen). Wanneer je een papier en karton container huurt, maak je afspraken met het afvalbedrijf, zoals wanneer ze de container komen leveren, ledigen of weer ophalen. Het mooie van samenwerken met een afvalbedrijf, is dat je er zeker van kunt zijn dat al jouw papier en karton gerecycled wordt.

Binnen je bedrijf

Heb je een bedrijf? Dan heb je ongetwijfeld afval, waaronder papier, karton en vertrouwelijke documenten. Voor vertrouwelijk papier kun je een speciale container huren bij een afvalbedrijf; deze container kan op slot, zodat de informatie veilig blijft. Ook deze afvalstroom wordt uiteindelijk gerecycled; nadat de container geledigt is, wordt het papier in de fabriek dusdanig bewerkt dat alle inkt eraf gaat. Daarna wordt het samen met overig papier verwerkt tot pulp, gezeefd, verhard en voila – het recycleproces is klaar! Wist je dat je als bedrijf niet alleen verantwoordelijk bent voor de inzameling van jouw afval, maar ook voor het goed scheiden van afval? Gelukkig kun je voor elke afvalstroom een container huren, of het nu gaat om papier, glas, plastic of gevaarlijk afval. Zo kun je als bedrijf altijd je afval kwijt en voldoe je aan alle voorwaarden.

Je gaat verhuizen

Bij een verhuizing komt aardig wat kijken: het regelen van een verhuisbedrijf of busje, vrienden die komen helpen met sjouwen, het in elkaar zetten van bedden en kasten en het ophangen van lampen. Heb je er wel eens aan gedacht wat te doen met het afval dat vrijkomt bij een verhuis? Denk hierbij aan oude fietsen, meubels, matrassen en al het papier en karton waarmee je jouw spullen hebt verpakt. Op het einde van de verhuisdag zit je met al die verhuisdozen en het inpakpapier – en het past niet in de container. Zin om naar de milieustraat te rijden heb je na zo’n dag ook niet meer. Ook in dit geval biedt het huren van een extra papiercontainer uitkomst! Of je nu een kleine of een grote container huurt, je spreekt gemakkelijk met het afvalbedrijf af wanneer en waar ze de container moeten leveren en weer op moeten komen halen. Handig, toch?