3 reden om je brandstofauto in te ruilen voor een elektrische auto

3 reden om je brandstofauto in te ruilen voor een elektrische auto

Inhoudsopgave

De laatste jaren ruilen meer en meer mensen hun brandstofauto in voor een elektrische auto. Is jouw brandstofauto ook aan het einde van zijn leven? Dan kijk je misschien al voorzichtig naar een nieuwe. Je kunt opnieuw voor een brandstofauto kiezen, maar een elektrische auto is ook het overwegen waard. Benieuwd waarom jij je brandstof auto inruilt voor een elektrische? Hieronder staan 3 redenen op een rijtje.

1. Beter voor het milieu

In de motor van een brandstofauto vindt verbranding plaats. De stoffen die hierbij vrijkomen, worden uitgestoten via de uitlaat. Vandaar dat zo’n auto schadelijk is voor het milieu. Bij elektrische auto’s is dit niet het geval. Deze auto’s zijn namelijk voorzien van een motor op stroom. Hierdoor vindt er geen verbranding plaats en worden er dus ook geen schadelijke stoffen uitgestoten. Vandaar dat een elektrische auto een stuk beter is voor het milieu dan een brandstofauto.

2. Meer rijcomfort

Voor sommige mensen is de verminderde impact op het milieu reden genoeg om over te stappen naar een elektrische auto. Toch maak je deze keuze niet alleen voor het milieu, maar net zo goed voor jezelf. Het rijcomfort van elektrische auto’s ligt namelijk een stuk hoger. Dit komt onder meer doordat iedere elektrische auto standaard als automaat geleverd wordt. Hierdoor is schakelen verleden tijd en trek je snel op uit stilstand. Extra bijkomstigheid is dat je de motor nauwelijks hoort. Daarnaast is een elektrische auto voorzien van allerlei rijhulp- en veiligheidssystemen, zoals adaptive cruise control, lane assist en blind spot warning. 

3. Nooit meer tanken

Als je in een brandstof auto rijdt, ontkom je er niet aan om zo nu en dan te tanken. Zonder brandstof kun je namelijk niet rijden. Rijd je elektrisch? Dan is tanken verleden tijd. Zo’n auto rijdt immers op stroom. Toch kun je niet altijd met zo’n auto rijden. Je moet er immers voor zorgen dat de accu voldoende is opgeladen. Gelukkig zijn er genoeg openbare laadpalen waar je dit kunt doen. Je kunt bovendien thuis een laadpaal laten installeren. Stroom kost weliswaar geld, maar is een stuk goedkoper dan brandstof. Dit is zeker het geval als je het zelf opwekt.

Kopen te duur? Kies voor leasen

Het nadeel van elektrische auto’s is dat ze behoorlijk duur zijn. Hierdoor kun jij je zo’n auto misschien niet veroorloven. Zet elektrisch rijden dan niet direct uit je hoofd, want private lease elektrische auto behoort tot de mogelijkheden. Je betaalt dan een vast bedrag per maand om in de auto te mogen rijden, waardoor je geen groot geldbedrag in één keer hoeft te betalen. Voordeel van private lease is dat zaken als onderhoud, reparatie, wegenbelasting en een allrisk autoverzekering inbegrepen zijn bij de prijs. Als het leasecontract afloopt, lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij.