Het warm weer en de zomer weer staan weer voor de deur en dat betekent dat men ook steeds meer gaat barbecueën. Er is niks meer herkenbaar als de geur van een barbecue die je ruikt in je achtertuin. Barbecueën is een leuke activiteit waarbij je gezellig met z’n allen buiten geniet van het lekkere weer en eten.
Vaak als je denkt aan barbecueën denk je gelijk aan vlees. Dit wordt immers het vaakst gegeten als je gaat barbecueën. Toch zijn er ook nog veel meer opties dan alleen vlees op de barbecue. Ook groenten zijn heerlijk op de barbecue. Ben jij benieuwd welke groenten er lekker zijn op de barbecue? Lees dan gauw verder, want in dit artikel geven we je 5 groenten die heerlijk zijn op de barbecue!
Deze 5 groenten zijn heerlijk op de barbecue
Groenten kun je erg goed bereiden op de barbecue. Je kunt ervoor kiezen om groenten aan een spies te doen en ze te combineren. Of ze te plaatsen op de gril en te eten met een lekkere saus of dressing. Je kunt het zo gek niet bedenken, er zijn erg veel overheerlijke opties en barbecue recepten.
Om het je wat makkelijker te maken hebben we 5 groenten voor je geselecteerd die heerlijk zijn op de barbecue. Op deze manier hoef je niet zelf op zoek te gaan naar deze groenten en heb je gegarandeerd een lekker bord met eten. Deze 5 groenten zijn heerlijk op de barbecue:
- Paprika: paprika is één van de lekkerste groenten die je kunt grillen op de barbecue. Paprika op de barbecue krijgt een heerlijk rokerige smaak in combinatie met een zoete smaak. Je kunt de paprika onder andere bereiden door de paprika te snijden in grote stukken of plakken. Als je ze daarna met olie besmeerd en zout en peper toevoegt zijn ze klaar om gegrild te worden. Als je de paprika stukken daarna grilt tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn heb je een heerlijk gerecht;
- Maïskolven: maïskolven zijn een klassieker op het gebied van barbecueën. Maiskolven zijn heerlijk als je ze eerst in water laat weken en daarna grilt. Gril de maiskolven op de barbecue en draai ze zo nu en dan goed om voor de ideale smaaksensatie. Maak het helemaal af door de gegrilde maiskolven te serveren met een beetje boter en zout en peper;
- Courgette: courgettes zijn ook goed te bereiden op de barbecue. De courgettes zijn het beste te bereiden op de barbecue als je ze snij in plakjes of kleine stukjes. Voeg kruiden bij de courgette plakjes toe en bestrijk ze met olie. Kruiden als knoflookpoeder en paprikapoeder zijn erg lekker bij de courgettes. Bak en grill ze tot ze mooi bruin zijn;
- Champignons: champignons zijn heerlijk als ze gegrild zijn. Ze hebben dan namelijk een heerlijke hartige smaak en textuur. Belangrijk is dat je de deeltjes verwijderd en de champignons marineert. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn, knoflook en nog veel meer. Rijg ze daarna aan spiesjes of leg ze op de grill;
- Asperges: asperges zijn erg lekker en knapperig als je ze grilt op de barbecue. Ze krijgen als je ze grilt op de barbecue een subtiele smaak. Als je ze hebt gegrild kun je er nog wat olijfolie, citroensap en zout en peper aan toevoegen voor de ideale smaak.