6 Tips om nog meer van je tuin te genieten!

6 Tips om nog meer van je tuin te genieten!

Inhoudsopgave

Je tuin is de ideale plek om helemaal tot rust te komen en te genieten van het mooie weer. Toch kan het zijn dat je tuin nog wel een aantal aanpassingen kan gebruiken voor nog meer ontspanning en plezier. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en met een aantal veranderingen kun jij nog meer gaan genieten van je tuin.

Creëer een fijne zithoek

In de ochtend een kop koffie doen, lekker een boek lezen of heerlijk genieten van een diner in je tuin is fantastisch maar zorg dan wel dat je een fijne zithoek creëert waar je optimaal kunt genieten. Koop bijvoorbeeld een loungeset met comfortabele kussens, ga op zoek naar een hangstoel of investeer in een buitentafel met fijn zittende stoelen zodat je lekker lang kunt tafelen. Een zithoek wordt nog extra gezellig wanneer je het aankleedt met mooie accessoires zoals een plant, buitenkleed, verlichting en andere leuke buitenaccessoires. 

Zorg voor voldoende schaduw

Vooral op hele warme zomerdagen is het fijn wanneer je tuin een aantal schaduwplekken heeft, een overkapping, een schaduwdoek of een luifel kan hiervoor zorgen. Maar ook op wat koelere dagen en avonden kan bijvoorbeeld een overkapping een uitkomst zijn, je kunt dan alsnog genieten van je tuin maar wel met wat meer beschutting.

Maak een wellness tuin

Wil je echt optimaal genieten van je tuin, overweeg dan een wellness tuin. Ga bijvoorbeeld een jacuzzi kopen, maak een buitendouche of schaf een buitensauna aan. Tegenwoordig kun je ook opblaasbare jacuzzi’s kopen en deze zijn betaalbaar en zijn net zo comfortabel als een vaste jacuzzi. Plaats bijvoorbeeld ook nog een fijn ligbed in je tuin voor een echt spa gevoel!

Leuke speeltoestellen voor je kids

Wanneer je kids het naar hun zin hebben dan ben jij vaak als ouder ook blij. Hebben je kids genoeg te doen in de tuin dan blijft er automatisch ook meer tijd voor jezelf over om in de tuin te ontspannen. Koop daarom een aantal leuke speeltoestellen voor je kids, denk bijvoorbeeld aan een klimrek, houten speelhuisje, trampoline inground of een glijbaan.

Maak een buitenkeuken

Omdat we in Nederland steeds vaker te maken krijgen met warme zomerdagen is een buitenkeuken een heel leuke toevoeging voor je tuin. Op hele warme dagen kun je buiten je eten bereiden, hoe leuk is dat! Heb je een overkapping maak dan bijvoorbeeld met behulp van tuinhout en beton een buitenkeuken en maak bijvoorbeeld een steenoven of integreer een barbecue. 

Kies voor makkelijke planten

Een tuin onderhouden is best veel werk, het kan maar zo zijn dat je vooral in je tuin aan het werk bent en dat je weinig toekomt aan ontspanning. Kies daarom vooral voor makkelijke planten die niet veel verzorging nodig hebben, denk dan aan een Herfstaster, Kattenkruid, Vrouwenmantel en Rubella. Deze planten zijn erg makkelijk in onderhoud en hebben dus maar weinig verzorging nodig. Ben je niet zo van het grasmaaien maar wil je wel een gazon, overweeg dan eens kunstgras. Kunstgras is tegenwoordig een stuk betaalbaarder en is soms bijna niet van echt te onderscheiden. 

Met deze 6 tips kun jij ongetwijfeld nog meer uit je tuin halen en zorgen dat het een plek wordt waar je helemaal tot rust kan komen.