Afvallen zonder te sporten, hoe doe je dat?

Afvallen zonder te sporten, hoe doe je dat?

Inhoudsopgave

Steeds meer mensen zijn zich bewust van zijn of haar gewicht. Dit zorgt er ook voor dat mensen steeds vaker kijken naar manieren om af te vallen. Niet iedereen heeft de tijd om uren in de sportschool door te brengen, terwijl de meeste diëten in combinatie met sporten zijn. Afvallen zonder sporten is echter wel mogelijk als je de juiste stappen doorloopt. Maar hoe zorg je er dan voor dat je afvalt en op jouw streefgewicht uitkomt? En hoeveel kun je per week afvallen als je geen uren in de sportschool doorbrengt? Onderstaande informatie legt het uit. 

Voedingsstoffen veranderen in jouw maaltijden 

Afvallen zonder sporten begint bij het aanpassen van jouw eetpatroon. Vaak gebruik je veel toevoegingen in de maaltijden, welke een negatief effect hebben op jouw lichaam. Suikers zijn hier een goed voorbeeld van. Zelfs natuurlijke suikers kunnen in sommige gevallen al voor extra gewicht zorgen. Door eerst te bekijken welke ingrediënten en voedingsstoffen je dagelijks inneemt en hier veranderingen bij aan te brengen, zorg je ervoor dat je een eerste stap zet naar jouw streefgewicht. Wanneer je eenmaal weet op welke ingrediënten je kunt letten, zal het ook steeds eenvoudiger worden om de maaltijden aan te passen en samen te stellen.  

Bewuste keuzes in het bewegen 

Een andere verandering voor het afvallen zonder sporten is door te kijken naar wat je dagelijks doet. Als je veel zit, moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je toch gaat bewegen. Het gaat hierbij niet om een rondje hardlopen of naar de sportschool gaan, maar om een rondje om het gebouw lopen. Ook kun je vaker de trap nemen in plaats van de lift. Zo ben je onbewust toch met sporten bezig, zonder dat het jou veel extra tijd kost. Ook hiermee kun je grote veranderingen aanbrengen in het lichaam en de resultaten die je behaalt. Deze kleine veranderingen zorgen ervoor dat je jouw streefgewicht sneller behaalt. 

Afhankelijk van jouw lichaam

Wanneer je niet sport tijdens het afvallen of het volgen van een dieet kun je niet zoveel afvallen als wanneer je meermaals in de sportschool te vinden bent. Hoeveel je per week afvalt, hangt echter af van de veranderingen die je aanbrengt en hoe jouw lichaam hierop reageert. Over het algemeen kun je gemiddeld een halve kilo per week afvallen zonder dat je veel beweegt. Houd er wel rekening mee dat jouw lichaam na verloop van tijd went aan de veranderingen, waardoor er een omslag kan komen of dat je niet meer afvalt. Zo voorkom je teleurstellingen en kun je sneller nieuwe veranderingen aanbrengen.