Badkamer renoveren

Badkamer renoveren

Inhoudsopgave

Dan moet u over een paar dingen goed nadenken en dan vooral hoe wilt u uw badkamer hebben en wat zijn de keuzes. Natuurlijk zijn er nog wel meer dingen die je wil en moet weten zoals:

 • Welke kleuren wil ik, of wil ik maar 1 kleur of houd ik het gewoon wit?
 • Wat voor sanitair past bij mij?
 • Doe ik het zelf of laat ik het doen?
 • Wat zijn de prijzen om het te laten doen en wat houd ik over als ik het zelf doe?

Welke kleuren wil ik?

Het is goed om er goed de tijd voor te nemen om te kijken wat u wilt in uw badkamer, welke kleuren zijn er en vooral wat je mooi vindt. Er zijn namelijk heel veel verschillende kleuren zoals: ‘Rosé, rood, paars, lila, geel, blauw, maar ook de zachte pastel kleuren en of hele harde kleuren. Je hebt natuurlijk ook met bladeren, bloemetjes, beertjes, hartjes, noem maar op. Er is van alles en nog wat, voor ieder wat wils. Het kan ook zijn dat u een klassieke badkamer wil of gewoon een neutrale badkamer, iedereen heeft een eigen smaak en zal deze keuze zelf moeten maken.

Wat voor sanitair past bij mij?

Natuurlijk kijk je hiermee naar de stijl die je aangenomen heb met de betegelden vloer en muren. Er is heel veel keus en natuurlijk kijk je van te voren naar waar je interesses liggen als je kleuren en sanitair uit zoekt. Anders komt het straks niet overeen en zal je heel teleurgesteld zijn met je keuzes en of zal je opnieuw moeten beginnen als daar het geld voor is.

Doe ik het zelf of laat ik het doen?

Het is natuurlijk leuk om je eigen project zelf te doen, maar heb je hier ook verstand van? Want je moet waarschijnlijk leidingen verleggen en je moet ook weten hoe je alles weg kan en mag breken zonder dat er een lek ontstaat. Dus als je hier zelf verstand van heb of je weet hoe het moet, kan je het op zich wel zelf doen, maar als dit niet het geval is en eigenlijk twee linker handen heb wees dan ook niet zo eigenwijs dat je het toch zelf probeert en daar straks enorm veel spijt van heb. Ook is het natuurlijk wel lekker als het allemaal voor je gedaan wordt en er zelf geen om kijken naar heb. Alleen dan moet je hopen dat je een goed bedrijf heb ingehuurd en niet een klusjes bedrijf dat er eigenlijk niets van bakt en je met meer kosten opzadelt.

Wat zijn de prijzen om het te laten doen en wat houd ik over als ik het zelf doe?

De prijzen verschillen per bedrijf, bijvoorbeeld:

 • Rapportage ligt gemiddeld rond de dertig euro
 • Een uitgebreide rapportage rond de tachtig euro

Natuurlijk spelen er meer factoren mee zoals:

 • Bouwjaar van het huis of appartement
 • Totaal oppervlak van wat je gerenoveerd wil hebben.
 • Functie van het gebouw
 • Aantal ruimte voor verbouwing
 • Monument
 • En zo zijn er nog wel meer om op te noemen.

En op bijna elke site kan je online kijken wat het ongeveer gaat kosten en anders kan je altijd bellen. Sommige mensen vinden dat makkelijker, zodat ze precies weten wat de kosten worden en of die nog kunnen oplopen.

Video over badkamer renoveren

Badkamer renoveren