Best Body Pasta

Best Body Pasta

Best Body Pasta

Best Body Pasta Recepten
Deze overheerlijke slanke pasta recepten maken deel uit van het Best Body op Budget plan.
Bij het samenstellen van deze recepten heb ik zowel op de smaak als op het budget en de bereidingstijd gelet om jouw weg naar een gezond eetpatroon (en/of gewichtsverlies) zo gemakkelijk mogelijk te maken!

Lasagne met zongedroogde tomaat en fetakaas

bereidingstijd: 10 min., 30 min.oven  – porties:  4 – invriezen: ja

Ingrediënten

1 pak  lasagne bladeren (250 gram)
1 pot geroosterde paprika
1 pot zongedroogde tomaten
1 blikje tomatenpuree (68 gram)
100 gr. fetakaas
200 gr. Spinazie
2 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 ei
8 eetl. Griekse yoghurt of Franse kwark
olijfolie
zout & peper
basilicum

Bereiding

1.Warm de oven voor (180 graden). Fruit het uitje in een pan met een beetje olijfolie, snijdt de tomaten, de helft van de geroosterde paprika en de helft van de zongedroogde tomaat in stukjes en bak deze 5 minuten mee.
2. Haal de pan van het vuur en roer de tomatenpuree en wat zout & peper door de tomaat/paprika mix. Ik gebruik op dit moment vaak nog even de staafmixer om er een gladde(re) sausmix van te maken, niet per se nodig maar wel erg lekker! (en makkelijker te accepteren door kinderen).
3. Pak een tweede pan en laat daarin de spinazie ontdooien of slinken (het is maar net welke variant je gekocht hebt), voeg hier ook wat basilicum, een gesnipperd teentje knoflook en wat zout & peper aan toe.
4. Schep 8 eetlepels Griekse yoghurt in een kom en voeg daar het ei en de fetakaas (verkruimeld) aan toe.
5. Pak een ovenschaal en creëer de lasagne lagen; tomaat/paprika – lasagne blad – spinazie mengsel –  lasagne blad – fetakaas mengsel (2x) het is dus de bedoeling dat je met het fetakaas mengsel eindigt.
6. Zet de schaal in de oven voor een minuut of 30, en eet smakelijk!

Best Body op Budget: 1 portie lasagne p.p. & vries 1 portie p.p. in voor week 5
-ook lekker met gehakt & extra groenten

Lasagne met zongedroogde tomaat en fetakaas
Bron: foodelicious.nl

Pasta Pesto

bereidingstijd: 15 min.  – porties:  4 – invriezen: ja

Ingrediënten

350 gr. spaghetti
4 eetlepels pesto
1 rode ui
12 cherrytomaatjes
zout & peper

Bereiding

1. Bereid de spaghetti zoals op de verpakking beschreven staat.
2. Snijdt de cherrytomaatjes in vieren, de rode ui in stukjes en roer deze samen
met 3 eetlepels pesto en een beetje zout & peper door de spaghetti.
3. That’s it!

Best Body op Budget: 1 portie pasta p.p. & vries 1 portie p.p. in voor week 2.
-Lekker met Parmezaanse kaas & een scheutje balsamico

Pasta Pesto
Bron: pastaficio.nl

Spaghetti Stroganoff

via: Skinnytaste
bereidingstijd: 20 min.  – porties:  2 – invriezen: ja

Ingrediënten

200 gr. spaghetti
250 gr. champignons (grove stukken gehakt)
1 blikje tomatenpuree (68 gram)
1 witte ui (gesnipperd)
1 eetl. bloem
1 scheutje witte wijn (of wodka)
100 ml rundvleesbouillon
2 eelt. Griekse yoghurt/ Franse kwark
10 gr. boter
2 teel. Worcestersaus of balsamico
tijm
peterselie
zout & peper

Bereiding

1. Bereid de spaghetti zoals op de verpakking beschreven staat.
2. Zet een pan op medium vuur, laat de boter hierin smelten en fruit de gesnipperde witte ui.
3. Zet het vuur uit en voeg onder het roeren in de pan de bloem toe. Zet het vuur weer aan (medium) en voeg al roerend nu ook de champignonstomatenpureeWorcestersausrundvleesbouillon, een scheutje wijn en wat tijm toe.
Laat het geheel 8-10 minuten zachtjes inkoken.
4. Haal de pan van het vuur en roer de Griekse yoghurt door de saus
(let op dat de saus niet te dun wordt).
5. Breng de saus op smaak met zout & peper en peterselie.

Spaghetti Stroganoff
Bron: 24kitchen.nl