Beste tips voor het uitzoeken van je trouwjurk!

Beste tips voor het uitzoeken van je trouwjurk!

Inhoudsopgave

Jullie gaan trouwen en dat is fantastisch nieuws! Nu nog die trouwjurk natuurlijk! De trouwjurk vormt samen met het uitzoeken van de trouwringen misschien wel de highlight van alle voorbereidingen. Het een is niet minder belangrijk dan het ander, maar jezelf in een beauty van een trouwjurk zien is écht de real deal. Hoe zorg je nu dat je de aller, áller mooiste trouwjurk vindt? In dit artikel vind je de beste tips voor het scoren van jouw perfecte trouwjurk!

Zo vind je jouw droomtrouwjurk!

Jezelf onderdompelen in de wereld van trouwjurken; voor de meeste dames geen alledaagse bezigheid. Het is dan ook echt next level shoppen om een perfecte trouwjurk te vinden. En het shoppen voor een trouwjurk is een totaal andere aangelegenheid dan gewoon kleding kopen. Het wordt passen en meten, maar met wat voorbereidingen zul je zien dat je veel makkelijker zult slagen.

Online inspiratie opdoen

Je zoektocht begint eigenlijk gewoon online. Blader eens op je gemak door het grote aanbod wat je tegenkomt. Sla alles wat je mooi vindt op via het Pinterest kanaal – een super handig social media kanaal waar je afbeeldingen direct met één klik op de knop kunt opslaan en waarbij je altijd terugziet van welke website de foto afkomstig is. Heb je een online collage gemaakt? Bekijk dan welke winkel er uitspringt.

Afspraakje maken?

Maak een afspraak bij een bruidswinkel. Doe dit echt ruimschoots van te voren, en dan bedoelen we écht zo’n 4 tot 5 maanden van te voren, want een bruidsjurk moet vaak worden aangepast of besteld worden. Mogen we je alvast één tip geven? Een fantastische allround bruidswinkel is Honeymoonshop.nl – zóveel keuze uit zoveel verschillende soorten stijlen – een must om online te bezoeken, of blindelings een afspraak mee te maken; de slagingskans is namelijk skyhigh

Beste tips voor het uitzoeken van je trouwjurk!

Meenemen en doen!

Oké, enige voorbereiding vooraf is een echte aanrader. Hoe ga jij zo goed mogelijk voorbereid naar de bruidsmodewinkel? 

  • Zorg voor passende make-up en haardracht, zoals het in grote lijnen zal zijn op jouw huwelijksdag
  • Neem schoenen mee die een vergelijkbare hoogte zullen hebben als jouw trouwschoenen
  • Draag een panty, zo voel je hoe de stof van de trouwjurk zal aanvoelen bij het dragen van een panty

In goed gezelschap

Het bezoeken van een bruidsmodezaak doe je eigenlijk nooit alleen. Neem één of twee goede vriendinnen mee, of je moeder – intimi die jou hun eerlijke mening geven en waarop je blindelings kunt vertrouwen. 

Take your time

Wist je dat het bezoeken van een bruidsmodewinkel zomaar uren kan duren? Het wordt echt passen en meten, dus maak er een mooi dagje uit van! Na afloop gaan jullie gezellig met elkaar nog wat drinken, of een hapje eten. 

Afronding

Als het goed is zul je altijd een stukje stof mogen meenemen van de trouwjurk naar keuze. Dit is hartstikke handig en noodzakelijk, want zo kunnen jij en je partner de kleurschakeringen op elkaar afstemmen en kun je trouwschoenen uitzoeken die echt passen bij de kleur en glans van jouw trouwjurk. 

Tot slot

Zorg ervoor dat je niet teveel in gewicht zult schommelen, want een trouwjurk iets innemen is doorgaans niet zo’n probleem, maar word je te zwaar dan wordt het lastiger.