vissen karper

Boilies of partikels voor karper?

Inhoudsopgave

Zowel partikels als boilies zijn al ruimschoots verkrijgbaar. Maar wat is het bijzondere aan beide producten? Boilies zijn de laatste jaren niet meer weg te denken. De sportvisserij staat natuurlijk niet stil en deze producten zijn volop in ontwikkeling en heel makkelijk te herkennen. Ze zijn beide speciaal geschikt het vissen op karper. De kleurige bolletjes zijn overgewaaid uit Engeland. Daar zijn ze ontwikkeld in de sportvisserij en steeds populairder geworden. En zo zijn ze uiteindelijk ook hier bij ons terecht gekomen. En er is echt voor elk wat wils. Als je je gaat verdiepen in dit unieke product, zal je merken dat er enorm veel variatie bestaat. Naast deze balletjes wordt er natuurlijk ook veel gebruik gemaakt van partikels.

Het fijne van partikels 

Partikels behoren natuurlijk ook tot het standaard materiaal. Ze komen ook niet uit eigen land maar worden hier wel al jaren gebruikt. Eigenlijk is het een soort mix van zaden, noten, bonen of granen. Ze zijn op die manier ook makkelijker zelf samen te stellen. Ook hiermee kun je dus eindeloos variëren en het blijft een persoonlijke keuze hoe je dat doet. Ervaring leert dat partikels soms net dat zetje geven waardoor er weer even wat gebeurt als de boel wel erg stil staat. Dan zijn die partikels een mooie manier om wat beweging in de tent te krijgen. Als je ze gebruikt als inzet voor boilies, dan moet je natuurlijk wel even zoeken in welke hoeveelheid je beide producten wilt gebruiken. En dat kan best even zoeken zijn.

Wat maakt boilies zo bijzonder?

Boilies zien er natuurlijk grappig uit, met al die verschillende kleuren, maar wat zit er nou eigenlijk in die balletjes? Wat zorgt ervoor dat ze hun werk zo goed doen? Boilies bestaan hoofdzakelijk uit meel (de soorten kunnen verschillen, ook daar is volop keuze in), ei en water. Karpers zijn er dol op. De bolletjes hebben een grote van een knikker en zijn zo makkelijk te vinden voor de vis.

Natuurlijk wil je de beste producten voor karper. Iets dat echt speciaal voor karper werkt. Bij je keuze ga je af op de verschillende smaken. Van vismeel en maismeel, tot tarwe en zelfs hennep. En als extra heb je dan ook nog de verschillende kleuren, patronen en vormen boilies. Zo heb je bijvoorbeeld naast de ronde versie ook nog dumbles en crush. Iedereen heeft hier vanzelfsprekend weer zijn eigen ideeën en voorkeuren in, vaak door ervaring ingegeven. En dat heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels een breed assortiment verkrijgbaar is. Allemaal speciaal ontwikkeld voor karper. Zoals je ziet zijn boilies en partikels niet weg te denken en kan je ze op allerlei manieren en verschillende momenten gebruiken.