Bruiloft voorbereiden? Dit moet je in ieder geval (tijdig) regelen!

Bruiloft voorbereiden? Dit moet je in ieder geval (tijdig) regelen!

Inhoudsopgave

Je wilt uiteraard dat je trouwdag dé dag van je dromen is. En dat kan zeker! Met name als je de voorbereiding goed aanpakt. Begin op tijd en denk alles tot in de puntjes uit. Daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Met deze tips helpen we je goed op weg.

Trouwkaarten versturen

Begin bij het begin, met de trouwkaarten. Deze wil je zo snel mogelijk versturen, zodat iedereen nog kan op de datum die jij en je geliefde voor ogen hebben. Dat niet alleen, neem ook de tijd voor het ontwerp. Het is immers fraai om een kaartje te kunnen versturen waar jij en je partner trots op zijn! Stijlvolle trouwkaarten zijn er in veel verschillende looks te vinden. Zet er een mooie foto op of een unieke quote, evenals jullie favoriete kleuren. Om maar iets te noemen. Nu nog de benodigde informatie op het kaartje plaatsen – en hup, tijd om de kaarten te versturen.

Fotograaf (en videograaf) regelen

Wil je mooie beelden van de bruiloft om later terug te kunnen kijken? Dan kun je maar beter op tijd een fotograaf zoeken en inhuren. Hetzelfde geldt voor een videograaf, waar op moderne bruiloften steeds vaker voor wordt gekozen. Populaire trouwfotografen hebben soms al ruim een jaar van tevoren een volle agenda – zo snel moet je er dus wellicht bij zijn.

Locatie kiezen

De locatie speelt natuurlijk ook een rol. Kies de locatie zo vroeg mogelijk! Er kunnen ook meerdere locaties zijn gedurende de dag. Start bijvoorbeeld in het stadhuis of de kerk, voor de ceremonie. Trouw je hier niet? Dan moet je regelen dat de BABS op een externe locatie de ceremonie kan houden – nog iets om aan te denken. Bepaal verder hoe de perfecte locatie eruitziet. Is het een kasteel of landhuis? Of juist een gezellige kroeg? Een mooie tuin? Alles is mogelijk!

Dagindeling bepalen

Hoe ziet de droomdag er precies uit qua verloop? Werk dit helemaal uit, van begin- tot eindtijd. Het lijkt misschien overdreven, maar op de dag zelf heb je maar weinig besef van tijd. En je wilt natuurlijk wel dat alles op rolletjes loopt. Met name als er verschillende locaties zijn, is het belangrijk om op tijd te vertrekken. Een ceremoniemeester kan hier bij helpen, evenals een wedding planner.

Gastenlijst maken

Wie wil je er allemaal bij hebben op de grote dag? En op welk dagdeel mogen de verschillende gasten komen? Dit werk je uit in een gastenlijst. Familieleden, vrienden, buren, collega’s, kennissen: zorg dat je niemand overslaat. Voel je aan de andere kant ook niet verplicht om iedereen te moeten uitnodigen. Dit is immers helemaal aan jou en je partner.

Ringen kopen

Zoek de ringen uit die jullie tijdens de ceremonie bij elkaar gaan omdoen! En onthoud: je gaat de ring (hopelijk) erg lang dragen, dus je kunt ‘m maar beter heel mooi vinden. Nu, en over een heleboel jaren nog steeds.

Outfits gereed

Tot slot wil je er op de trouwdag natuurlijk beeldschoon uitzien. Zorg dat je je outfit op tijd gereed hebt. Van een traditionele look tot een moderne look, bedenk wat er bij jou past. En vergeet haar en make-up niet!