Camera dillema

Camera dillema

Inhoudsopgave

Wat is nu wijsheid? Is het verstandig om een analoge spiegelreflexcamera aan te schaffen of kun je net zo goed een digitale camera nemen? Ligt het meer aan het stukje nostalgische gevoel dat bij een analoge camera komt kijken?

Ik weet het even niet meer, ik bedoel voor 500 euro kun je van beide een redelijke camera krijgen. Fotografie is wel enorm hot en dat zal ook wel blijven, ondanks alle smartphones die verrekt goede kwaliteit foto´s kunnen maken, zal de ‘’echte’’ camera ook voor amateur fotografen in leven blijven. Waar vind ik nu de juiste informatie over welke camera je het best kan aanschaffen als je nog een amateur bent op fotografie gebied. Je wil best wel een beetje geld investeren maar het moet allemaal niet te ingewikkeld worden.

Nu is er een blog waar echt van alles over te vinden is namelijk www.photofacts.nl Kijk op het forum als je advies wil over welke camera het beste bij je past en als je op de hoogte gehouden wil worden over camera´s in het algemeen, tips etc.  scrol dan door alle posts op de startpagina.

HO STOP! Voordat je mij verlaat en verder zoekt op Photofacts … Ga eerst eens rustig zitten en schrijf voor jezelf op waarom je een camera wilt aanschaffen, wat voor foto’s wil je maken (portretten? reisverslagen? recepten?), wat is je budget? Wil je de camera overal mee naartoe kunnen nemen of is het alleen om bijzondere momenten vast te leggen? Wil je de foto’s digitaal kunnen bewerken? Ben je bereid om op cursus te gaan? (denk ook weer aan je tijd en budget) En last, but not least, knoop dit in je oren:
Het kopen van een goede dure camera maakt je nog geen goede fotograaf.

Waar maak jij je foto’s mee? En wat zou jij een camera zoeker willen adviseren?