Carfellas & Cannoli

Carfellas & Cannoli

Inhoudsopgave

Deze week in de Dailyblog Food Challenge: echte Italiaanse Cannoli! Nu zou ik daar zelf nooit opgekomen zijn als ik niet hooked zou zijn aan Carfellas. Deze nieuwe serie over drie autohandelaren uit New Jersey is momenteel te volgen op Discovery Channel waar meer vergelijkbare programma’s te vinden zijn, zoals; Auction Kings, Chasing Cars, Goldrush etc.

Carfellas bestaat uit twee oud maffia leden en een vriend die na een lange gevangenisstraf nu eerlijk geld willen verdienen in de autohandel. De drie nogal gezette heren zijn op een komische manier opzoek naar klassieke en waardevolle auto´s. Dit brengt lollige taferelen met zich mee zoals de discussie over cannoli waarvan ik natuurlijk nu net geen Youtube filmpje kan vinden..

De Cannoli is een gebakje en dessert uit de Siciliaansekeuken. Het bestaat uit een gerold koekje dat gevuld is met room. Een cannoli mag pas net voor het serveren gevuld worden anders wordt het zacht.

Ingredienten voor 4 personen;

Koekjesdeeg
60 gram bloem, gezeefd
30 gram boter
4 eieren, gesplitst
100 gram poedersuiker en nog wat om te bestuiven

voor de vulling
500 gr. Ricotta kaas
2 eetlepels suiker
3 eetlepels chocolade
enkele druppels vannile-extract of een zakje vanillesuiker
fijngesneden gesuikerd fruit (bv. citroenrasp)
1 theelepel kaneel

Hulpmiddelen
Cannolirollen (metalen buizen)
mixer

Aan de slag!

Koekjesdeeg

1.Verwarm als eerste de oven voor op 180 °C.

2.Smelt daarna de boter op een laag vuur zonder hem te bruinen en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Meng vervolgens met een vork de eiwitten met de poedersuiker en roer dan de gesmolten boter erdoor. Voeg daarna de bloem toe en meng tot een glad beslag. Laat het even rusten.

3. Smeer daarna met de achterkant van een lepel 8 dunne rondjes van het beslag op de bakplaat. Bak ze vervolgens in de voorverwarmde oven in 5-6 minuten lichtbruin.

4. Nu moet je snel handelen! De rondjes zijn buigzaam zo lang ze warm zijn: draai een deegrondje tot een buisje rond een metalen (kook)buisje of de steel van een dikke houten lepel. Laat de cannoli op een rooster afkoelen en hard worden.

De vulling

Mix de ricottakaas in een kom voor ongeveer 5 minuten totdat het soepel is.Voeg de suiker toe samen met het fruit, extract en de chocolade en kaneel. Spuit de vulling in de koekjes met behulp van een spuitzak.De uiteinden kunnen worden gegarneerd met chocolade, suiker of noten.

Beoordeling:

3+ Het leek allemaal zo mooi en lekker maar ik kan niet anders dan het een dikke onvoldoende geven. Het is haast onmogelijk om in de oven een mooi dun en lekker krokant koekje te krijgen, zoek dus een koekjesdeeg recept dat je kunt frituren! Ik kreeg namelijk half gare dikke pannenkoeken (bah). Van de vulling had ik een citrus frisse smaak met een zoete ondertoon verwacht, maar het bleek een grote kleffe suikerhap te zijn. Nu kan het natuurlijk zijn dat ik gewoon geen cannoli wonder ben dus bij deze laat ik mij graag uitnodigen door diegene die het wel kan. Wanneer mag ik langskomen?

Maak jij welleens cannoli? Welke tips kun je geven? En waar kunnen we het heerlijkste cannoli recept vinden om het nog eens aan te durven?