Cheddar Bay Biscuits

Cheddar Bay Biscuits

Inhoudsopgave

Jessica (Portugese girl cooks) had trek in een van de heerlijke broodjes die je normaal gesproken krijgt in sea food restaurant in de States. Via een standard recept en haar eigen touch is ze vervolgens op deze heerlijke cheddar bay biscuits gekomen, die naar eigen zeggen bijna gelijk zijn (en misschien zelfsnog beter) aan haar favoriete bijgerecht van Red Lobster.

Nodig 

(voor 16 broodjes)

190 gr bloem
150 gr cake meel
1 eetlepel baking soda (te koop bij drogist)
180 gr boter (zacht)
350 ml karnemelk
300 gr geraspte Cheddar (kaas)
Snufje zout
knoflook poeder

Nodig voor topping

50 gr boter
2 teentjes knoflook
(door de pers gehaald of in hele kleine stukjes gesneden)
peterselie
zout & peper

Aan de slag!

1. Bedek een bakplaat met bakpapier & verwarm de oven voor tot 200 graden.

2. Pak een grote kom en meng de bloem, het cakemeel, wat zout en de soda,
voeg daar de zachte boter , karnemelk & kaas aantoe en meng tot een gladde massa.

3. Gebruik een soep(opschep) lepel om de broodmix in kleine bollen op de bakplaat te scheppen.
Bak de broodjes 10 minuten in de oven op 220 graden

4.  Topping: laat de boter smelten in een pan en voeg alle kruiden toe, roer deze goed door.

5. Doe de oven open (na de 10 minuten baktijd) ,
en smeer de Cheddar Bay biscuits in met de topping en bak ze vervolgens nog eens 5 minuten.

6. Laat de broodjes iets afkoelen tot lauw warme temperatuur. je kunt er eventueel nog eens wat topping op smeren voordat je ze serveert.

Enjoy!