Melkvrije chocolade

Chocolade reep zonder melk!

Inhoudsopgave

Het innovatieve chocolademerk Hands Off My Chocolate heeft goed nieuws voor iedereen die wat vaker plantaardig wil eten. Na de populariteit van de eerder uitgebrachte vegan chocoladeproducten kan een plantaardige variant op de klassieke melkchocoladereep natuurlijk niet ontbreken in het Hands Off-assortiment. De nieuwe Smooth No M!lk reep is op basis van rijstmelk en gemengd met een flinke hoeveelheid hazelnootpraliné waardoor hij net zo romig en vol van smaak is als een ‘normale’ melkchocoladereep. Hands Off maakt de plantaardige keuze zo weer een stuk makkelijker voor een nog breder publiek.

Vegan én de lekkerste

Hands Off My Chocolate vindt het superbelangrijk om vegan chocolade toegankelijk en mainstream te maken. Om dit te bereiken moet de plantaardige optie natuurlijk wel minstens even lekker – of lekkerder – zijn als de ‘gewone’ melkchocoladeconcurrentie én het liefst ook voor dezelfde prijs. De Smooth No M!lk is hier een perfect voorbeeld van omdat het met de zachte, zoete smaak precies is wat je zoekt in een melkchocoladereep. “We willen bij Hands Off dat je als chocolate lover net zo lekkere vegan chocolade moet kunnen eten als de lekkerste melkchocolade. Dat ook daadwerkelijk realiseren was echt wel een uitdaging. Het is moeilijk om vegan “melk” chocolade te maken die net zo romig is als een echte melkchocoladereep. We zijn er maanden mee bezig geweest, hebben meerdere keren getest en zijn nu super trots op onze lekkere romige vegan Smooth No M!lk.”, aldus Kitty Smeeten, Owner/Founder & True Chocolate Lover van Hands Off My Chocolate.

Swap je melkchocolade voor een vegan variant!

Vorig jaar zette Hands Off de plantaardige koers in en inmiddels heeft het chocolademerk meerdere succesvolle vegan chocoladerepen én bites geïntroduceerd. Smooth No M!lk is de vijfde vegan Hands Off reep en maakt het basisassortiment van de meest populaire smaken van Nederland compleet. Hands Off kan hiermee iedere chocoladeliefhebber een lekker vegan alternatief aanbieden. En dat is belangrijk! Want de impact op het milieu van plantaardige producten is veel lager dan dat van dierlijke producten. Zo wordt de CO2-uitstoot van de ‘gewone’ melkchocoladereceptuur van Hands Off voor 51% veroorzaakt door het melkpoeder. Door dit te vervangen voor rijstpoeder, wordt de CO2-emissie met 42% verlaagd.

V-Label Keurmerk

De nieuwe vegan reep is voorzien van het V-Label. Dit is een internationaal geregistreerd productkeurmerk dat garandeert dat een product geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat – dus ook geen melk, ei of honing én het is niet geproduceerd met gebruik van dierlijke hulpstoffen. De Nederlandse Vegetariërsbond beheert en controleert het V-Label Keurmerk in Nederland.