Cinco de Mayo

Cinco de Mayo

Inhoudsopgave

Nu is Cinco de Mayo niet typisch Nederlands, maar ik zie niet in waarom we het met tequila en piñata overgoten feest niet zouden intergeren in de Hollandse samenleving. Ik stem voor!

Cinco de mayo

 (“vijf mei”) is een feestdag in Mexico en de Verenigde Staten die – de naam zegt het al – op 5 mei gevierd wordt.
Cinco de mayo herinnert aan 5 mei 1862, de dag waarop Mexico een Frans leger versloeg in de Slag bij Puebla. President Benito Juárez verklaarde vier dagen later dat 5 mei voortaan een nationale feestdag zou zijn. Cinco de Mayo wordt in verschillende delen van het land gevierd, uiteraard het meest in Puebla. Door de toenemende immigratie van Mexicanen is het feest de laatste jaren ook in de Verenigde Staten populair -bron Wikipedia

Zit er geen lokale Mexicaan in de buurt waar onder het genot van Mexicaanse hapjes en een Corona of Margherita los kan gaan op piñata’s? Geen nood! Binnen no time kun je namelijk zelf een ‘Cinco de Mayo’ etentje in elkaar draaien voor familie of vrienden. (Ook erg leuk als zomers buurt feest of een thema verjaardag);

Een fantastisch Cinco de Mayo feest met veel Fiësta inspiratie, doe-het-zelf elementen en felle kleuren! Mijn favoriete uit deze serie? Hergebruikte glazen Coca Cola flessen als vazen​​, het opzetten van een taco bar voor het thema-diner, en het mixen van kleurrijke pom poms met tuin verlichting.

Cinco de Mayo
Bron: historyextra.com

DECORATIES

Alle details en decoraties zijn items die we in huis hadden, geleend hebben of zelf maakten. Op tafel staan glazen cola flessen versiert met een windmolentje of bloemen. De leuke rietjes met Mexicaanse snor zijn in de middag voor het feest aan gefabriceerd aan de keukentafel. Voor het gemak zijn er ook naamkaart vlaggetjes aan vast gemaakt zodat je je drankje niet zo snel kwijt raakt in de feest vreugte (tenzij je het rietje uit je glas zou halen..)  Als servetringen hebben we gekozen voor verschillende kleuren armbanden, deze zijn gevuld met servetten, bestek en sterretjes voor wat fun na het diner.

ETEN

Het menu bestaat uit heerlijke simpele Mexicaanse & Amerikaanse gerechtjes. Zo hebben we zelfgemaakte sangria, verse tomatensalsa, een taco bar en chili con carne, alle gegarneerd met limoen en verse koriander. In een rode koelbox uit de jaren ’50 vind je Coronas, Mexicaanse Coke a Cola, natuurlijk samen met papieren parasolletjes en verse citrusvruchten als garnering. Als nagerecht hebben we ervoor gekozen om s’mores te maken op het kampvuur (dit kan ook eventueel op de BBQ of in de oven)

Na het avondeten hebben we een piñata gevuld met snoep, sterretjes om af te steken en gaan we natuurlijk een ‘fotoshoot’ foto’s de faux-snorren.