City Bohémien: naar de markt!

City Bohémien: naar de markt!

Inhoudsopgave

Vroeger wilde ik nooit met mijn moeder naar de markt. Het voelde goedkoop met alle nylon kleding en overrijp fruit. Heel lang heeft de markt te kampen gehad met een slecht imago. Op de markt wilde ik niet dood gevonden worden.

Maar daar is nu verandering in gekomen! De markt heeft zich gerestyled! De markt heeft een heerlijke bohémien gevoel gekregen! Zeker als je lekker gaat rondstruinen in een warm lente zonnetje.
Mijn favoriete markt is de zaterdagmarkt in mijn hometown Haarlem. De markt heeft haar traditionele kraampjes nog, vers fruit, de kaasboer en de planten en bloemenkraam. Maar daar is nog zo veel meer aan toegevoegd! Wat dacht je van het kraampje met traditionele English Pies of een kraampje verder op waar je heerlijke traditionele Franse worsten en wijnen kunt kopen. Of een bakker met heerlijke broodjes kunt kopen, en de taartjes dame met heerlijke cake en taartjes kunt kopen (zoals mijn worteltaart, verrukkelijk)?
Kom dus naar Haarlem voor de markt, en als je daar bent uitgekeken en alle lekker dingen hebt gekocht die je nergens anders vindt, geniet dan van de beste winkelstraat van Nederland, De Kleine Houtstraat. De straat is gevuld met de leukste winkels en gezellige restaurantjes met eten van over de hele wereld!

Reizen:


Haarlem met het openbaar vervoer: ga met de trein naar station Haarlem, verlaat het station in de richting van de bussen. Loop rechtdoor in de richting van de weg. Blijf de weg volgen (met het station in je rug). Met ongeveer 10 minuten ben je midden in het centrum van de stad

Adressen:


Zaterdag markt: Grote Markt, Haarlem
Museum de Hallen: Grote Markt 16, 2011 RD Haarlem
Frans Hals museum: Groot Heiligland 62, 2011 ES Haarlem

Eten:

Restaurant Spectakel: Spekstraat 4, 2011 HM Haarlem

Wilma & Albert: Oude Groenmarkt 6, 2011 HL Haarlem

Centoprecento: Kleine Houtstraat 86, 2011 DR Haarlem