Dit kun je doen tegen inbraak in je bestelbus

Dit kun je doen tegen inbraak in je bestelbus

Inhoudsopgave

Ben je ondernemer met een bestelbus? Dan wil je natuurlijk graag voorkomen dat er ingebroken wordt in je bus. Een inbraak brengt namelijk niet alleen flinke kosten met zich mee. Als er belangrijke spullen worden meegenomen, dan ligt je operatie ook een tijdje stil. Maar hoe doe je dat, inbraak in je bus voorkomen? In dit artikel geven we je een aantal tips. Doe er je voordeel mee!

In het zicht parkeren

De eerste stap om inbraak te voorkomen, is om slim te parkeren. Inbrekers houden niet van pottenkijkers, dus probeer je bus ergens neer te zetten waar zoveel mogelijk mensen hem kunnen zien. Het mooiste zou zijn als je tijdens de klus je bus zelf in de gaten kunt houden, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Probeer bij het parkeren te kijken of je ergens toevallig camera’s ziet hangen. Vaak hebben winkels deze bijvoorbeeld aan de gevel gemonteerd. Als het je lukt om een parkeerplekje in het zichtveld van de camera’s te vinden, dan heb je een grotere kans op bewijs bij een inbraak.

Beveiliging installeren

De volgende stap die je kunt nemen om inbraak te voorkomen, is het installeren van beveiligingssystemen in je bus. Zo kun je een extra slot op de schuifdeur laten zetten en bij het parkeren een stuurslot op het stuur zetten. Verder kun je ervoor kiezen om een diefstalalarm te installeren dat de aandacht trekt wanneer een dief probeert je bus te openen.

Met een gps-tracker voorkom je geen diefstal, maar maak je het wel een stuk makkelijker om je bus terug te vinden als hij wordt meegenomen. Bovendien kan het zo zijn dat de politie de zaak sneller oppakt, omdat de kans van slagen hoger is. Voor een gps-tracker moet je vaak wel maandelijks betalen voor een abonnement, maar daar staat tegenover dat een beveiligingsbedrijf achter je bus aangaat als hij gestolen wordt.

Verzekering afsluiten

Een zakelijke autoverzekering zorgt ook niet voor een lagere kans op inbraak, maar beschermt je wel tegen de financiële gevolgen ervan. Met zo’n verzekering kun je namelijk een bepaalde vergoeding krijgen voor de schade die de inbraak veroorzaakt heeft. Je moet wel minimaal voor WA + Beperkt Casco kiezen, want met alleen een WA-verzekering ben je niet verzekerd voor schade door diefstal.

Een verzekering zorgt ervoor dat je na inbraak bestelbus snel weer verder kunt. Zeker als je een eenpitter bent, kan het best een tijd duren tot je genoeg geld bij elkaar hebt om schade te herstellen en weer operationeel te zijn. Met een goede verzekering krijg je een vergoeding van je verzekeraar, waardoor je een stuk sneller weer aan de slag kunt.