Eigen risico bij een private leasecontract

Eigen risico bij een private leasecontract

Inhoudsopgave

Het voordeel van een leaseauto is dat alle onderhoudskosten voor de auto al inbegrepen zijn in het maandbedrag dat je aan de leasemaatschappij betaalt. Zo zijn onder andere nieuwe banden, verzekeringen en motorrijtuigenbelasting allemaal al gedekt en betaal je alleen een vast bedrag per maand. Het kan natuurlijk gebeuren dat je onverhoopt schade maakt met je leaseauto. Ook reparaties vallen onder het leasecontract, maar er geldt wel een eigen risico.

Schade, en dan?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en schade aan je auto ook. Neem wanneer je schade hebt aan je leaseauto direct contact op met de leasemaatschappij, zodat dit bij het bedrijf bekend is en om te overleggen wat je het beste kunt doen. Ook dien je binnen 48 uur een schadeformulier op te sturen.

In het contract

Rijd je schade bij je leaseauto, door jou of iemand anders, wil je graag weten wie verantwoordelijk is voor de kosten. In een leasecontract zitten alle onderhoudskosten inbegrepen in het bedrag dat je per maand betaalt, ook schade is hierin opgenomen. Wel betaal je het eerste deel van de kosten als eigen risico. Mocht het zo zijn dat de schade door iemand anders is veroorzaakt, schiet je het eigen risico eerst voor, en krijg je het daarna volledig vergoed. Het eigen risico geldt ook wanneer de auto een bij de leasemaatschappij onbekende schade heeft bij inname van de auto.

Occasion lease

Lease je gen nieuwe auto maar een occasion, zijn de regels hetzelfde, maar zal het bedrag een stukje lager liggen. Steeds vaker worden er ook occasions als leaseauto’s in gebruik genomen. Wanneer je een occasion leaset, neem je een jonge, tweedehandsauto in gebruik via een leasemaatschappij. Je kunt de auto dan niet meer zelf naar je eigen wensen samenstellen, maar daar tegenover staat wel dat je de auto direct in gebruik kunt nemen. En er is een ruime keuze uit modellen en merken, kijk bijvoorbeeld eens naar private lease occasion Peugeot of private lease occasion Audi.

Heb je schade aan je leaseauto, kun je dit, wanneer je direct met het leasebedrijf contact opneemt, gelukkig binnen je leasecontract oplossen. Wel betaal je een eerste deel van de kosten zelf: dit eigen risico is opgenomen in je leasecontract en hangt af van de auto die je leaset en het contract dat je hebt afgesloten. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat het eigen risico bij een nieuwe leaseauto hoger ligt dan bij het leasen van een occasion.