Film tourisme – Sevilla, Spanje

Film tourisme – Sevilla, Spanje

Inhoudsopgave

James Trotta heeft voor Travel Plan Idea slim ingespeeld op hot topic The Dictator;

We worden momenteel overspoeld met deprimerende berichten over burger opstanden en politieke  onrust in landen die bestuurd worden door dictators. Daarom zijn we opzoek gegaan naar een luchtigere kant over dit onderwerp, welke we gevonden hebben in de hilarische komedie The Dictator (in de bios vanaf May 2012)

Sevilla (Spanje) kan een flinke toename van toerisme, en aardige boost in haar economie verwachten daar de film vol op in de Internationale media belangstelling staat. De door Sacha Baron Cohen verzorgde productie , een geniaal script, kostuums en een award winning cast incl. Cohen (Hugo heeft zouist 5 Oscars gewonnen!), Anna Faris, John C. Riley & Megan Fox zorgen voor verrukelijk vermakende film.

Kathedraal van Sevilla


De in 1506 gebouwde Catedral de Santa María de la Sede , oftewel de Kathedraal van Sevilla is met haar 80 verschillende kapellen en een tombe van Christopher Columbus een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Een tombe inderdaad, geschiedkundigen zijn het namelijk niet eens over de locatie van zijn stoffelijk overschot en aangezien DNA onderzoek ook geen opheldering heeft geleverd staat er vandaag de dag ook nog een tombe op het eiland Hispanolia.
Jul & aug/ ma-za: 9.30 – 16.30 uur , zo: 14.30 – 18.30 uur
Sep – jun/ ma-za: 11.00 – 17.30 uur, zo: 14.30 – 18.30 uur

Het Konlinklijk paleis (Alcázar)


Bezoek het Alcázar, dit het vroegere Moorse fort uit de 10e eeuw heeft zowel Christelijke als Islamitische invloeden in haar prachtige Mudéjar architectuur, en dient nu als huisvesting voor de Spaanse Koninklike familie.
Okt –maa/ ma-zo: 9.30 – 17.00 uur
Apr – sep  9.30 – 19.00 uur

Metropol Parasol


De houten constructie, waarvan wordt gezegd dat ze de grootste ter wereld is, werd gebouwd onder leiding van het Duitse architect Jürgen Mayer die de wedstrijd won die door de stad was uitgeschreven in 2004. De inhuldiging was voorzien in 2010 maar pas eind maart 2011 werd de Metropol Parasol officieel voor het publiek geopend. Met de indrukwekkende houten constructie overdekt Mayer het plein niet alleen, bovenop de parasols introduceert het architectenbureau een, boven de stad uitgetilde, meanderende wandelweg. Metropol Parasol biedt een divers programma aan: een archeologisch museum, een boerenmarkt, een verhoogd plein, meerdere cafés en restaurants onder en in de parasols en een panoramaterras bovenop de parasols.
Dagelijks: 10.00 – 14.00 & 18.00 – 0.00 uur