Vandaag in de Food Challenge het winnende recept van onze Viva Las Vega’s wedstrijd! Rjimke deelde met ons haar recept voor gegrilde groenten uit de oven en behaalde daarmee de eerste plaats in de winactie van afgelopen juni. Tijd om eens te testen hoe gemakkelijk dit vegetarische recept klaar te maken is en natuurlijk nog belangrijker; wat vinden de proevers ervan?
Wat heb je nodig?
1 grof gesneden paprika
1 aubergine
1 courgette
1 rode of witte ui
2 tomaten
1 handje knoflookolijven*
+ olijfolie
+ zout
+ peper
+ verse (of gedroogde) tijm
Aan de slag!
1. Warm de oven op op 200 graden
2. Snijdt alle groenten in grove stukken en doe ze in een ovenschaal.
3. Meng de groenten met zout, peper en verse tijm en giet hier vervolgens een flinke scheut olijfolie over.
4. Zet de schaal voor 30 min. in de oven & roer na 15 min alles een keer om.
5. Zet de oven op grill stand en grill de groenten nog eens 15-30 minuten.
6. Eetsmakelijk!
Beoordeling
8+ Heerlijk! Zelfs de groenten die hier minder populair zijn (zoals courgette en aubergine) gingen er als zoete koek in. De verse tijm in combinatie met de oven grill geeft een heerlijk volle mediterrane smaak waardoor zowel saus als vlees niet zijn gemist bij de maaltijd. Wij vinden dit het perfecte gerecht om te maken als je visite hebt; snijdt van te voren de groenten zodat je ze alleen even in de oven hoeft te zetten, terwijl je de tafel dekt kun je een pan couscous laten wellen en voila.. je bent al klaar!
*Bij gebrek aan knoflookolijven hebben we voor zwarte olijven gekozen.