Hoe een incassobureau jou kan helpen 

Hoe een incassobureau jou kan helpen 

Inhoudsopgave

Als ondernemer is het belangrijk dat je een stabiele cashflow hebt, maar wat moet je doen als klanten niet betalen? Het kan erg veel stress opleveren als klanten te laat of niet betalen; een incassobureau kan je helpen om het geld alsnog te verkrijgen. In dit artikel gaan we in op de diensten van een incassobureau en hoe jij ermee geholpen bent. 

Tussen dienstverlening en gerechtigheid

Een incassobureau kan je zien als een verlengstuk van de crediteur (de partij die geld schuldig is). Wanneer klanten niet betalen, kost het je als ondernemer veel tijd om hier achteraan te gaan. Daarnaast is het een ingewikkelde en gevoelige kwestie. Als ondernemer of bedrijf wil je jouw klanten graag behouden en te vriend houden. Tegelijkertijd wil je het geld waar je recht op hebt, je hebt immers een dienst of product geleverd. Geldkwesties kunnen klantrelaties behoorlijk beschadigen en eventueel slechte reclame opleveren, ondanks dat de niet-betalende klant de partij is die de afspraken niet nakomt. Daarom is het verstandig eerst een herinnering te sturen naar de klant. De volgende stap is om in gesprek te gaan met je klant en de reden te achterhalen; soms is er sprake van een misverstand.

Wanneer gesprekken met de klant niet werken, kun je een bureau gespecialiseerd in incasso Den Bosch inschakelen. Zij nemen het stokje van je over en sturen de klant een officiële herinnering. Dat is vaak al voldoende, maar in sommige gevallen komt het tot een juridisch proces. Ook daar helpt een incassobureau je bij.

De juiste expertise

Als jouw klant niet reageert op herinneringen en andere correspondentie vanuit het incassobureau, dan kan het noodzakelijk zijn om een juridisch proces te starten. Advocaten van een incassobureau beschikken over de juiste kennis en ervaring om je te adviseren en bij te staan. Tijdens dit proces wordt de crediteur door de rechter opgedragen om de betaling te voldoen. Bovendien kan een rechter beslissen dat er een boete opgelegd wordt, er een schadevergoeding betaald moet worden of dat de crediteur op een andere manier schuld moet innen. Door je te laten bijstaan door een ervaren incasso advocaat, sta je sterker in je schoenen in de rechtbank. Zij weten precies waar jij als bedrijf of ondernemer recht op hebt en doen hun uiterste best om tot een rechtmatige oplossing te komen tussen jou en de klant.

Bespaar kosten, tijd en energie

Een incassobureau scheelt je veel tijd en energie, maar zeker ook een hoop geld. Het ‘najagen’ van klanten die niet betalen kost een hoop extra tijd. Als ondernemer of bedrijf heb je ook nog andere klanten voor wie je werkzaamheden uitvoert. Deze klanten verdienen al jouw aandacht, zodat je goed werk kunt leveren. Een klant die niet betaalt kan tot gevolg hebben dat je als ondernemer je focus verliest of te weinig tijd overhoudt om aan je andere verplichtingen te voldoen. Bovendien kan de situatie problemen opleveren met instanties zoals de belastingdienst. Deze kopzorgen kun je als ondernemer niet gebruiken. Door het proces uit handen te geven aan een incassobureau, kun jij je richten op andere zaken binnen je onderneming. Dat levert niet alleen tijd op, maar ook opluchting.

Een incassobureau is een brug tussen ondernemer en klant die helpt om schuld te innen. Door een gespecialiseerde advocaat in te huren, kun je als ondernemer doen waar je het beste bent: je bedrijf runnen. Dat is wel zo fijn!