Hoe ontwerp je je eigen home cinema?

Hoe ontwerp je je eigen home cinema?

Inhoudsopgave

Een thuisbioscoop is een luxueuze toevoeging aan elk groot huis dat nog ruimte over heeft, en biedt geweldige mogelijkheden voor entertainment thuis – of om gewoon te genieten van uw favoriete films in de rust van je eigen ruimte.

Het creëren van een thuisbioscoop is niet zo ingewikkeld, hightech of duur als het klinkt, hoewel je duizenden euro´s kunt uitgeven als je wilt. Je moet echter wel het ontwerp en de technische details goed hebben, en er vooral voor zorgen dat het surroundgeluid die eruit voortkomt de rest van het huishouden niet stoort.

Ga voor een cinewall

Wat is jouw visie op een home cinema kamer? Voor sommige huiseigenaren is het de klassieke bioscoop met roodfluwelen muren, wandlampen, gelaagde zitplaatsen en een popcornmaker. Je kan ook je woonkamer omtoveren tot een home cinema door te kiezen voor een cinewall. Dit is een uitstekende muur waar je zowel een groot televisiescherm als een elektrische haard kunt inbouwen. 

Ga voor de juiste belichting

Lichtregeling in je home cinema betekent de mogelijkheid om lichten aan en uit te zetten of om het licht binnen de ruimte te regelen. Dimmers en inbouwspots vormen de ruggengraat van veel door de eigenaar gebouwde home movie-kamers. 

Kleine inbouwspots kunnen worden toegevoegd aan de onderkant van de plafonds of in het plafond om naar beneden te schijnen om de klassieke home cinema look te creëren. Houd de meerderheid van deze lichten achter de kijker om de kijkervaring niet te verslechteren.

Ga voor uitstekend geluid

Geluid stuitert rond de muren, het plafond en de vloer. Het beperken van dat stuiteren is de sleutel tot het bereiken van het perfecte home cinema kamer-geluid. Zelfs als kamerbreed tapijt niet jouw ding is, zul je het geweldig vinden voor je thuisbioscoop, omdat het de audio-bounce vermindert. Gordijnen en andere zachte materialen kunnen aan de muren worden geïnstalleerd.

Kies voor passende zetels

Een deel van het leuke van het bouwen van je eigen thuisbioscoop is dat je de volledige controle hebt over hoe je het gaat inrichten. Het is duidelijk dat ruime en ondersteunende fauteuils en banken de beste keuze zijn, aangezien je er urenlang comfortabel in wilt blijven zitten, maar de exacte vorm, styling en hoogte is helemaal aan jou. Rijen fauteuils zullen een meer formeel effect creëren, terwijl meer informele combinaties van banken en fauteuils zullen helpen om een ​​meer multifunctionele ruimte voor entertainment te creëren.
Meer inspiratie voor je home cinema vind je op Style Cookie.