Hollywood film avond

Hollywood film avond

Inhoudsopgave

Weer of geen weer, niets is leuker dan een ouderwets gezellige fim avond. Design Sponge  heeft enige tijd geleden een prachtige post geschreven hoe je zelf een leuke Hollywood Film Avond kunt organiseren in je eigen achtertuin, maar met een beetje fantasie kun je deze doe het zelf ideeën natuurlijk ook gewoon in je huiskamer of op het balkon toepassen.

Hollywood Film Avond

Met behulp van Design Sponge & een vleugje Dailyblog staat deze post vol met verborgen doe het zelf ideeën om er een top film avond van te maken! Klik op de woorden in highlight om meteen doorverwezen te worden naar het desbetreffende recept, de handleiding of tutorial

Als je er een echt van wilt maken dan begint het natuurlijk al bij het sturen van een passende uitnodiging. Belangrijker is het om ervoor te zorgen dat je gasten straks lekker kunnen zitten & kunnen genieten van een hapje & drankje onder een goede film. Laten we beginnen met comfortabele kussens, zitzakken, daybeds en/of een mooie hangmat als daar nog plek voor is. Vergeet niet om voor een aantal warme plaids te zorgen indien de film avond buiten is (al is het binnen toch ook wel erg fijn om onder een deken weg te kunnen kruipen).

Hollywood film avond

Op naar de hapjes & drankjes. Houd het eenvoudig om te maken en om op te eten of drinken, niemand zit te wachten op ingewikkelde gerechten als je net heerlijk onderuit gezakt in een zitzak ligt te wachten tot de film begint. Wat dacht je van popcorn in verschillende smaken, nacho’s en misschien iets gezonds? Op het Party Mood Pinterest board vind je recepten om de heerlijkste en makkelijkste snacks voor feestjes te maken.

Drank wise doe je er verstandig aan om veel in flesjes (met rietje!) te serveren zodat je gasten zich niet al te veel zorgen hoeven te maken over het breken van glas of onhandig drinken/ liggen. Voor de liefhebbers kun je eventueel naast flesjes (rose)bier, wijn en fris ook nog een flinke kom met sangria of vruchtenpunch maken.

Wat tot slot niet kan ontbreken op jouw Hollywood Film Avond is een (zelf gemaakt) filmscherm  & natuurlijk meerdere film klassiekers om de avond te vullen. Een kleine Dailyblog selectie:

  • Casablanca
  • Grease
  • Forrest Gump
  • The Shawshank Redemption
  • Chocolat

Inderdaad relaxte films waarbij je niet elke seconde hoeft op te letten omdat je anders het verhaal kwijt bent. Zo heb je voldoende tijd om van de avond, de heerlijke hapjes en gasten te genieten!

PS: Welke films zou jij graag willen zien op een Hollywood film avond?