Honing citroen cake met Engelse thee room

Honing citroen cake met Engelse thee room

Als je bijna wekelijks in de keuken staat om taarten en baksel voor anderen te maken dan komt er een moment dat je er gewoon even geen zin in hebt ( waarbij ‘er’ de troep in de keuken is, in het eten heb ik altijd wel zin). Dit moment komt toevallig altijd precies op mijn verjaardag om de hoek kijken.

Vandaag (psst.. ja ik ben vandaag jarig) dus maar een een makkelijk te maken verjaardagscake die met een uurtje op tafel staat.

Honing citroen cake met Engelse thee room

Nodig

+ 1 pak boerencakemix (Honig)
+ 1 citroen
+ 3 eetlepels honing
+ 1 bekertje slagroom
+ 40 gram poedersuiker
+ 3 eetlepels sterke thee (afgekoeld)

Aan de slag!

1. Maak het cakebeslag zoals op de verpakking aangegeven staat, verwarm de oven, vet een bakblik/springvorm in.
2. Rasp 1/3 van de citroen (alleen het gele gedeeltje, het witte smaakt bitter), en roer de rasp door het beslag.
3. Bak de cake zoals staat aangegeven op de verpakking.
4. Haal de cake uit de oven en prik met een vork gaatjes over de hele oppervlakte.
5. Meng de honing met het sap van een halve citroen en giet dit voorzichtig over de gaatjes heen.

6. Doe de slagroom, poedersuiker en koude thee in een kom en klop totdat de room luchtig is.
7. Bestrijk de room over de cake (versier deze eventueel met gesuikerde citroenpartjes) en serveer.

Enjoy!