Instagram Tips

Instagram Tips

Inhoudsopgave

Instagram, elke zichzelf respecterende amateur fotograaf heeft de App inmiddels geïnstalleerd (zo niet: doen!). Maar wat kun je eigenlijk allemaal met Instagram doen? En hoe kun je je foto’s veranderen van een amateur kiekje in een semiprofessionele foto? Welke apps zijn er nog meer om je foto’s te veranderen van een smartphone foto naar een Facebook (of Pintrest) waardig kiekje?

Om hier achter te komen ben ik in alle hoeken en gaten van het internet gaan neuzen en heb de beste tips & tricks gevonden van fotograaf en blogger  Jason Hudson

Ok, laten we als eerste hier mee beginnen: gebruik Instagram op je eigen manier. Geen één manier is beter dan een andere.

  1. Als je Instagram gebruikt als een sociaal medium wees dan constant. Bedenk wat jij bent en wat jij wilt plaatsen. Het moet vooral vanuit jouw perspectief komen. Oke, dit lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Het kiezen van één bepaald filter kan helpen.  Bedenk welk verhaal jij met je foto’s wilt vertellen en houd hieraan vast. Naar mate je langer op Instagram zit, zullen mensen je foto’s herkennen en je daarvoor volgen.

Als je Instagram niet wilt gebruiken als een sociaal medium, dan kun je twee dingen doen. Je kunt de Instagram op privé zetten. Als mensen je willen volgen, moet daar eerst toestemming voor worden gevraagd. Optie nummer twee: zet voor het uploaden van een foto naar Instagram je internet uit. Het uploaden van de foto mislukt, maar wordt wel opgeslagen in telefoon. Een kwestie van op de rode  ‘x’ drukken en het wordt van de stream verwijdert.

Instagram Tips
  1. Een van de belangrijkste tips voor Instagram: maak je foto’s met de foto applicatie van je telefoon en niet met de in-app camera van Instagram.  Door gebruik te maken van je eigen fotocamera app kun je makkelijker meerdere foto’s nemen en dan de perfecte foto uitkiezen om te uploaden.

Een tweede voordeel van het gebruiken van je eigen camera app is dat je je foto kunt bijsnijden voordat je het in Instagram upload. Hierdoor weet je zeker dat je alleen dat van de foto upload dat je echt wilt plaatsen op Instagram.

  1. Voor een iPone is een van de beste applicaties voor het maken van foto’s is Camera+ . Het voordeel van deze app is dat het de focus en exposure (hoeveelheid licht die je toelaat) van elkaar loskoppelt. Hierdoor kun je beiden los instellen en zelf kiezen op welk item in je foto je het licht wil laten fixeren. Deze app werkt in de perfecte & niet zo perfecte omstandigheden.
  1. Probeer eens meerdere Instagram filters over elkaar uit. Het geeft soms verrassende effecten. Je kunt dit bereiken door tip één te gebruiken, namelijk het internet uit te zetten op je telefoon. De foto is dan opgeslagen in een fotoalbum en kan dus nog een keer naar Instagram geüpload worden.
  1. Tot slot: als jij een foto niet tof genoeg vindt om naar te kijken, dan is de foto het ook niet waard om op Instagram te plaatsen. Kies je foto’s zorgvuldig uit en upload alleen de foto’s waar jij zelf blij mee bent.

Nog meer apps nodig? Kijk dan naar de volgende twee applicaties!

  • PicFX: Deze app laat je eigen foto’s er super snel vintage uitzien.  De filters zijn een tikkeltje anders dan die van Instagram, maar zeker de moete waard (let op: het is wel een betaalde app).
  • Phoster: Deze app laat je een watermerk of tekst aan je foto toevoegen, waardoor je de foto helemaal eigen kunt maken. Dit is ontzettend handig als je zelfgemaakte foto’s wilt gebruiken voor je eigen weblog, webiste of bedrijfspagina, of wanneer je een verhaal bij je foto wilt vertellen. Ideaal voor foto’s die je op Pintrest, Facebook of Twitter wilt delen!