Isle of Man Road Trip

Isle of Man Road Trip

Inhoudsopgave

Ga alvast in de auto zitten, zet de radio aan en draai de ramen open, het is tijd voor een good old fashioned Road Trip! De komende weken vind je in een serie van 10  delen de meest fantastische auto vakanties in Amerika, Australië, Nieuw Zeeland & Europa. – via HappyTime blog, meerdere fotografen & Dailyblog.

Weleens gedacht aan the Isle of Man als volgende road trip? Dit kleine eiland maakt deel uit van het Verenigd Koningrijk en ligt ongeveer op gelijke afstand tussen England, Wales, Schotland en Ierland (in de Ierse zee) The Isle of Man is met al zijn verborgen schatten en rijke historie een geweldige plek om te ontdekken met de auto of motor.

Laten we beginnen met de jaarlijkse TT in de hoofdstad Douglas. Al vanaf 1907 worden de populaire motor races jaarlijks (eind mei- begin juni) op straat gehouden. Je kunt de races gratis op eigen risico bijwonen aan de kant van de weg, of als je geluk hebt een veiligere locatie vinden in de vorm van een balkon. Dat laatste is (zeker met kinderen) aan te raden daar de TT bekend staat om zijn dodelijke ongelukken (niet zo gek aangezien er op de meeste plekken geen snelheidslimiet is, en de bomen en huizen niet veel meegeven als je erop botst.) Maar dat mag de pret niet drukken toch?!
In 2012 worden de races gehouden tussen 26 mei en 8 juni – meer info en kaartjes hier.

Naast race vertier valt er meer dan genoeg te beleven op 572km2 aan eiland, verdwaalt zul je er in ieder geval niet raken.  Zo zijn er diverse water- en cliff sporten en excursies, zijn er meerdere food festivals (eet Queen scallops!) en natuurlijk voldoende entertainment in bijvoorbeeld het Gaiety Theater.

In diverse musea, maar ook onderweg zal duidelijk worden hoe rijk de geschiedenis van the Isle of Man is. Zo zijn er Keltische begraafplaatsen (uit de 6e tot 13e eeuw), graf tombes (braaids), kun je een stuk van het eiland verkennen in een stoom trein.
Wist je dat naast Engels de tweede officiële taal Manx is?