New York City with kids

New York City with kids

Inhoudsopgave

Vanaf nu iedere 2 weken een blog over verschillende routes door de stad, gebaande en ongebaande paden. Met als eerste natuurlijk het groene Walhalla voor kinderen dat zo groot is dat je er wel 2 dagen in zou kunnen rondlopen zonder je te vervelen.

Central Park!

Central Park!

Loop via de centrale ingang bij 5th avenue over The Literary walk, een laan met beelden en bankjes naar de grote Bethesda fontein. Steek het plein met bellenblazers, jazzsaxofonisten en hiphoppers over en vervolg je weg richting the Loeb boathouse. Pak een bootje en roei over de vijver terwijl je naar boven kijkt en de wolkenkrabbers in je opneemt. In de zomer zie je op de rotsen tientallen schildpadjes zonnen. Neem een cheeseburger of salade op het terras van the boathouse. The Loeb boathouse.

Central Park!

Daar is de vijver waaraan het beeld van Alice in Wonderland ligt en je radiografisch zeilbootjes kan laten zeilen bij Kerbs boathouse. Er leven ook grote roofvogels in de dakgoten van de wolkenkrabbers en je kunt ze zien broeden door de verrekijkers daar. Loop dan langs de oostgrens van Central Park om uit te komen bij de zeeleeuwen in Central Park zoo en de karikatuurtekenaars en NYC posterverkopers.

F.A.O. Schwarz en the Applestore liggen in het verlengde.

fao schwarz nyc
Bron: travelandleisure.com

Verder richting Noorden kom je bij Belvedere Castle en Shakespeare Garden met Romeo and Juliette. Loop langs The Lake en Strawberry fields en weer terug om uit te rusten, te voetballen en te picknicken op Sheep Meadow en vervolg je weg richting de Caroussel.

Nog verder richting 5th Avenue kom je bij Wolmann icerink in de winter of Heckser waterplaypark en kermis in de zomer.

Picknicken en voetballen, rondje in een riksja of in de paardenkoets, klimmen op de rotsen, met spiderman op de foto of je huurt een fiets, ook bij Loeb Boathouse… Je dag is zo gevuld.