Nieuwe meubels voor je woning met een laag budget

Nieuwe meubels voor je woning met een laag budget

Inhoudsopgave

Wil je graag wat nieuwe meubels kopen voor jouw woning, maar heb je slechts een laag budget om hiervoor in te zetten? Het lijkt misschien onmogelijk om nieuwe meubels te kunnen kopen als je even niet veel te besteden hebt, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Er zijn immers ook meubels te vinden die geen duizenden euro’s kosten. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het kopen van nieuwe meubels met een laag budget!

1. Verkoop je oude meubels

Wil je een aantal meubels vervangen, maar zijn die meubels nog prima te gebruiken? Dan kun je ze natuurlijk gewoon te koop zetten voor een goede prijs. Zo kun je extra geld verdienen dat je weer kunt spenderen aan nieuwe meubels voor jouw huis. Je hebt immers geen hele collectie bankstellen nodig, 1 goed bankstel is genoeg. Zorg wel dat je de meubels die je wil verkopen goed schoonmaakt en er mooie foto’s van maakt, zodat ze er aantrekkelijk uitzien voor potentiële kopers. Fotografeer de meubels niet in de avond bij kunstlicht, maar altijd overdag in het licht van de zon. Vervolgens kun je ze via Marktplaats of de Facebook Marketplace te koop zetten. 

2. Tweedehands meubels kopen

Als je graag een keer wat andere meubels in je woonkamer wil hebben staan, hoeven wellicht niet al die meubels echt gloednieuw te zijn. Het kopen van tweedehands meubels scheelt je een hoop geld. Daarnaast zijn meubels die je via de kringloop of via Marktplaats kunt kopen vaak nog van goede kwaliteit. Er valt ook altijd wel over de prijs te onderhandelen als je echt interesse hebt in een bepaald tweedehands meubelstuk. Op die manier kun je veel meer vinden voor het budget dat je hebt. Als je zelf een beetje handig bent in het opknappen van meubels kun je voor een extra lage prijs vaak beschadigde meubels van mensen overnemen. Knap ze weer op en je hebt een mooi nieuw meubelstuk voor in je woonkamer!

3. Koop meerdere meubels bij dezelfde winkel

Koop je meerdere meubels tegelijkertijd bij dezelfde winkel? Dan heb je vaak nog wel de mogelijkheid om de prijs bespreekbaar te maken. Zeker als het om meubels gaat die wat prijziger zijn. Bij grotere winkels zoals de Jysk of Leenbakker zal dit niet snel lukken, maar als je meubels koopt bij een lokale meubelzaak, valt de prijs vaak wel te bespreken. Dit soort winkels gaan immers heel wat persoonlijker te werk dan de grote ketens. Misschien kun je zelfs wel meubels ruilen, vooral als de winkel goedkopere partijen inkoopt en weer doorverkoopt.