NYC Chinatown with kids

NYC Chinatown with kids

Inhoudsopgave

China Town

Start je wandeling bij het Museum of the Chinese American. Na een kijkje in de geschiedenis van de Chinese Amerikaan kun je rondledingen krijgen die je naar het hart van Chinatown brengen waar honderden Chinezen Majong spelen in Columbus Park, laten ze je de enige kromme steeg op Manhattan, The Bloody Alley, zien en krijg je een kijkje onder de grond waar vroeger ten tijde van de drooglegging grote stookplaatsen en drankhandels waren.

China Town
Bron: nytimes.com

Na deze wandeling heeft iedereen vast honger gekregen en eigenlijk kun je in Chinatown niet mis gaan als het er maar zo ongezellig mogelijk uitziet en er veel Chinezen zitten te eten. Maar als je dan toch een adresje wil weten: Wonton Garden op Mulberry street.

Bestel Dumplings en Wontons voor iedereen en vraag er groene thee bij. Als toetje ga je een ijsje eten bij  the Chinatown Ice Cream Factory. Exotische smaken maken het moeilijk kiezen.

Wonton Garden op Mulberry street
Bron: hungryonion.org

Loop daarna een willekeurige supermarkt in waar levende padden, krabben, kwallen in het zuur en haaienvinnen overal te vinden zijn. Ook de apotheek met chinese medicijnen en de winkeltjes met rode papieren zakjes, kaartjes, draken en vliegers mag je niet missen.

Succes verzekerd!