Op zoek naar de beste carnaval versiering?

Op zoek naar de beste carnaval versiering?

Inhoudsopgave

Ben je opzoek naar een van de populaire klassieke vlaggen voor carnaval? Van Marotteriek tot Kielegat en van Mestreech tot Oeteldonk. Voor al deze vlaggen kun je terecht bij de Vlaggen van Vlaggenclub. Hier vindt je alle denkbare vlaggenlijnen en vlaggen in alle soorten en maten! 

Versiering & Decoratie

Bij carnaval hoort vrolijke versiering en gezellige carnavals decoratie. Voor elke carnavalsstad is er wel geschikte carnaval decoratie te vinden. Op deze manier pimp je jouw huis of kroeg tot de gezelligste feestplek. Ga bijvoorbeeld voor grote gevelvlaggen of gekleurde vlaggenlijnen om de straat te versieren. Of versier je auto met een stevige autovlag met je eigen ontworpen carnavalsvlag. Dit is leuk voor tractoren en auto’s in de carnavalsoptocht, maar natuurlijk ook voor je eigen auto tijdens carnaval. Ga voor de joker kleuren rood geel groen in Limburg, oftewel Vastelaovend.

Veiligheid staat voorop!

Zorg voor brandvertragende vlaggenlijnen in huis, in de horeca en andere openbare gebouwen. Want als het gaat om brandveiligheid, dan wil je natuurlijk geen enkel risico lopen. Zorg er dus voor dat je, waar je ook de polonaise loopt, je carnavals versiering brandveilig is. Of het nu confetti shooters, raamdecoratie, vlaggen of slingers zijn.

Wanneer valt carnaval dit jaar?

Carnaval valt elk jaar weer op een andere dag. Want carnaval begint namelijk altijd zeven weken voor Pasen. En aangezien de datum van Pasen elk jaar wisselt, wisselt de datum van carnaval dus ook automatisch. Maar het valt altijd ergens in het begin februari en voor half maart. Niet overal in Nederland wordt carnaval gevierd. Alleen in de provincies Noord-Brabant en Limburg zijn er optochten met praalwagens en worden de machthebbers van deze provincies, zoals burgemeester, ministers en wethouders, traditiegetrouw belachelijk gemaakt. Prins Carnaval is tijdelijk de baas. Deze Prins wordt in elke stad die meedoet jaarlijks opnieuw gekozen. Inwoners van Noord-Brabant en Limburg doen jaar in jaar uit weer hun best om zo bijzonder mogelijk verkleedt en vaak onherkenbaar op het carnavals toneel te verschijnen. Hou jij wel van een verkleedpartijtje maar kom je niet uit het Zuiden van Nederland? Ook dan ben je van harte welkom. Dus bezoek dan tijdens carnaval de provincies onder de rivieren en leef je uit!