Openluchttheater

Openluchttheater

Inhoudsopgave

Attentie attentie! Het openluchttheater seizoen gaat weer van start, bij deze alvast een heads up zodat je nog even de tijd hebt om een een lekkere picknick tas samen te stellen, de regen poncho’s kan afstoffen & natuurlijk de programmering goed kan bestuderen voordat je te laat bent en net die leuke artiest of groep mist.

Vandaag een selectie uit het 2012 programma van het Amsterdamse Vondelpark Openluchttheater waar je deze zomer elk weekend van gratis voorstellingen kunt genieten. (al zou een kleine donatie je wel sieren)

9 JUNI – 16.00 uur – Soso Lakatos Quartet

Soso Lakatos Quartet is een jazzkwartet bestaande uit vier jonge beginnende jazzmusici uit Hongarije, Indonesie Letland en Duitsland. Onder leiding van saxofonist Soso Lakatos brengt de band origineel repertoire. Een mix van traditionele jazz, standards, gipsy, Balkan en pop, gebaseerd op de afkomst van de bandleden.

Soso Lakatos Quartet
Bron: bmc.hu

23 JUNI – 21.00 uur – JAVIER GUZMAN

Het vijfde avondvullende programma van Javier Guzman gaat over een maatschappij op drift. Een samenleving die niet samen lijkt te willen leven. Geschreeuw op straat, in de winkel, op de radio, op televisie, het internet en zelfs in de Tweede Kamer. Iedereen schreeuwt, roept, gilt. En niemand luistert. Gaat Guzman over iedereen heen schreeuwen of gaat hij juist zachter praten? Vraagt hij zich weer van alles af of komt hij nu eens met oplossingen? Oorverdovend: droog en helder.

JAVIER GUZMAN
Bron: weekend-online.nl

14 JULI –  20.30 uur – HERMAN IN EEN BAKJE GEITENKWARK

Stelt u zich eens voor, al dagen verdwaald in de woestijn. De zon brandt fel op uw gezicht. Uw lippen zijn uitgedroogd. Alles begint te draaien. Dan verschijnt daar plotseling in uw hand dat ene glas ijskoud water. U zet het aan uw lippen en drinkt. Herman in een bakje Geitenkwark. Vijf woorden. Vier stemmen. Drie goddelijke lichamen. Twee lagen in elke grap en één avond waarna niets meer is wat het lijkt. Herman in een bakje Geitenkwark: vocaal cabaret met ballen en gevoel. De redding is nabij.

HERMAN IN EEN BAKJE GEITENKWARK
Bron: theaterkrant.nl

5 AUGUSTUS – 16.30 uur – ELLEN TEN DAMME

Wie ten Damme kende als Engelstalige rockvamp of Duits zingende diva, wordt vandaag volledig verrast met eigenaardig eigenzinnige liedjes van verlangen, van wachten op een geliefde die niet komt, in een taal die in ons allen verweven zit (en een heel klein beetje Frans). Liedjes waarin de beeldende poëzie van Pfeijffer zwierige handen en wervelende voeten krijgt, waarmee ze je aangenaam in de buik porren dan wel stekelig om de oren slaan. Vooral ook dat laatste, want vergis je niet: ’Durf Jij?’ is een popplaat Pur Sang! 

ELLEN TEN DAMME
Bron: nu.nl

17 AUGUSTUS – 21.00 uur – SCAPINO BALLET

Scapino Ballet Rotterdam begint het seizoen met een remake van de hit Romeo & Julia, gevolgd door Le Chat Noir, ooit een hang out voor de Parijse bohemien. Maar het begint zoals elk jaar in het Vondelpark. 

SCAPINO BALLET
Bron: theaterkrant.nl