Paas decoratie

Paas decoratie

Inhoudsopgave

Haal jij last minute nog een Paastak en een bosje bloemen, of ben je al weken bezig met decoraties maken en is je huis van top tot teen in Paas stemming? Voor elk wat wils met deze leuke Paas decoratie ideeën.

Het lentefeest werd gevierd om de zomer en de zon te verwelkomen. Op de avond van het lentefeest werden er grote vuren aangestoken, daarin werd al het bijna vergane proviand verbrand en werd er een groot feest gevierd ter ere van de aankomende lente. Het feest is in heel Europa een bekend fenomeen geweest en maakt vooral deel uit van de tradities in het oosten van het land (de bekende Paasvuren). Het ontwaken van de natuur uit haar winterslaap is dan ook de oorsprong van onze traditie van paaseitjes en de paashaas, terwijl de paastakken een koppeling van een oude traditie van het ontwaken van de natuur en de christelijke traditie.

Mijn 5 tips voor jullie de komende Paasdagen

#1: Mijn old time favorite is een dagje naar Zandvoort. Het begint met een wandeling over het strand en een ijsje in het dorp. Em daarna naar de beneden verdieping van het Circus. Met alle old school Arcade spelletjes, waar je weer tickets mee verdient. En dan: onzinnige cadeautjes uitzoeken :). Echt met airhokey verveel je je nooit. Daarna kun je het afsluiten met een etentje in een van de vele strandtentjes. Je kunt ook langs gaan bij de Paasraces van Zandvoort. Check bij de Rapa Nui & Paasraces in Zandvoort post voor meer informatie

#2: Funky Paasmarket Amsterdam – Want wie houdt er nu niet van shoppen? Op deze markt vind je alles van hapjes, stands en je vindt er alles van interieur tot accessoires en biologische producten. Locatie: op het terrein van de Westergasfabriek op zondag 4 april 

Of ga naar de Paasmarkt in Scheveningen. Op het Palaceplein in Scheveningen vindt u van 3 tot 5 april ook weer de jaarlijkse Paasmarkt. Een gezellige sfeer gegarandeerd en natuurlijk de mogelijkheid om even lekker uit te waaien aan het strand!

#3: Er gaat niets gaat boven een festival! Hoe kun je beter genieten van je vrije dagen dan met muziek. In Breda wordt de 16e editie van POBparada gehouden. In het centrum van Breda wordt van 7 april tot 9 april een goed feest gegeven. Het feest is gratis te bezoeken, dus laat je verrassen van een muzikaal festijn. Check de site voor meer informatie.

#4: Ik ben dol op pretparken, zeker als het lekker weer is. Een van mijn favoriete plekjes om naar toe te gaan tijdens de paasdagen is de Efteling. Lekker banjeren door het sprookjesbos en een ritje in een achtbaan is een perfecte oplossing, zeker als het lekker weer is!

#5: Breng de paasdagen door met vrienden en familie. Ga lekker brunchen met vrienden of neem je vriendinnen mee voor een High Tea.Voor een gemiddelde High Tea betaal je ongeveer €25,-. Veel kleine restaurantje en cafe’s bieden het inmiddels aan. Een super leuke manier om samen tijd door te brengen!

Well that’s all. Ik wens jullie allemaal leuke paasdagen toe!

P.S. Wil je een van de Paasvuren bijwonen? Kijk dan op de site van Wat te doen met…