PinView: jouw Facebook nieuws als Pinterest board

PinView: jouw Facebook nieuws als Pinterest board

Inhoudsopgave

Voor zowel Facebook Timeline haters & Pinterest lovers is er goed nieuws in de vorm van een Facebook app. PinView zet namelijk al jouw nieuws berichten (feeds) om in een overzichtelijke Pinterest lay out zodat je weer makkelijk door alle foto’s en updates kunt scrollen.

In de beschikbare beta versie kun je zowel je nieuws berichten als foto’s, video, vrienden en zoek resultaten filteren. Binnenkort komen daar ook nog filters bij om berichten te sorteren op populariteit en datum.

Beoordeling:

6 + Als groot Pinterest fanaat stond ik natuurlijk direct vooraan om PinView te testen. De applicatie is makkelijk te activeren en doet inderdaad wat zij zegt: een Pinterest bord lay out maken van je nieuws – en prikbord berichten. Opeens zag ik allerlei foto’s en video’s voorbij komen die ik in mijn Facebook Timeline had gemist, doordat de feeds op Timeline bij elke update naar beneden schuiven staan de berichten al snel onderaan je pagina. Daarintegen worden alle foto’s op PinView zodanig uitgelicht dat de normale status updates een beetje weg vallen tussen de reacties op de foto’s. Mijn Facebook vrienden delen belangrijk nieuws eerder met een status update dan foto’s waardoor ik tot de conclusie moet komen dat het idee leuk is, maar Timeline beter werkt voor mij (ondanks het vele scrollen).

Wil je PinView zelf uitproberen? Dat kan! Klik hier voor de (gratis) beta versie.

En? wat vind je van PinView? Is het iets dat je zelf wil gebruiken, of is Facebook Timeline toch overzichtelijk genoeg?