Sjem Bakkus

Sjem Bakkus

Inhoudsopgave

Letman deed het tijdens een fashionshow van Dries van Noten, en het wereldwijde festival ’1000 Drawings’ zit er bomvol mee: live painting: het ter plekke bedenken en maken van een schilderij. Live painter Daan Dirven, beter bekend als Sjem Bakkus, toonde zijn kunst(en) onder andere al bij 1000 Drawings. Onder andere, want volgens bekenden maakt deze kunstenaar meer doeken in één week dan Van Gogh in zijn hele leven heeft gemaakt.

Als ex graffiti artiest haalt Sjem nog altijd zijn inspiratie van de straat. Hij kijkt door de massa heen en ziet dingen die anderen nog niet opgevallen zijn, stript deze onderwerpen van de dagelijkse sleur en regels en geeft ze een eigen nieuwe betekenis.

Met bijna kinderlijke precisie kalkt Sjem dan ook dagelijks een canvas, muur of wat er ook maar op zijn pad komt vol. Waar dit in eerste instantie misschien lijkt op een dwangmatige vorm van doodling vormen de  freubels zich al gaandeweg om tot brilliante meesterwerken die elk hun eigen verhaal vertellen. Je kunt de schilderijen daardoor dan ook niet simpelweg beoordelen met een stempel als ‘mooi’of ‘lelijk’.

Achter alle madness schuilt Daan Dirven (1979), een lieve en relaxte jongeman met een grote fantasie en een nog grotere passie om deze met jou te delen. Wil je zelf meegesleept worden in de wondere wereld van Daan aka Sjem Bakkus? Dan kun je zijn werk momenteel o.a. bewonderen in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam (meer info onderaan).