Tips voor budgetreizen: Hoe je goedkoop kunt reizen zonder je hele bankrekening te plunderen

Tips voor budgetreizen: Hoe je goedkoop kunt reizen zonder je hele bankrekening te plunderen

Inhoudsopgave

Reizen kan een fantastische ervaring zijn, maar het kan ook erg duur uitpakken. Gelukkig zijn er manieren om te reizen zonder de bank te breken. Met een goede planning en wat creativiteit kun je genieten van een onvergetelijke reis, zonder veel geld uit te geven. In deze blogpost geven we je tips over hoe je goedkope vluchten, accommodaties en activiteiten kunt vinden. Ook vertellen we hoe je geld kunt besparen terwijl je onderweg bent.  

Vluchten

Vliegtickets zijn vaak een van de duurste kostenposten voor reizigers. Toch heb je dit vervoersmiddel vaak nodig. Om te besparen op je vliegtickets is het handig om flexibel te zijn met je reisdata. Wanneer je niet vastzit aan een datum kan je globaal gaan kijken wanneer je gebruik gaat maken van dit voertuig. Het kan bijvoorbeeld veel goedkoper zijn om doordeweeks te vliegen dan in het weekend. Vermijd ook het hoogseizoen, dit is het seizoen wanneer de tickets gigantisch kunnen oplopen. Gebruik ook vergelijkingssites. Op deze sites kan je goedkope vluchten vinden en de prijzen met andere maatschappijen met elkaar vergelijken. Zo vind je direct de goedkoopste opties. Wanneer je alleen met handbagage reist maak je de trip ook direct wat goedkoper. Veel maatschappijen vragen boven de prijs van het vliegticket nog een groot bedrag voor het meenemen van bagage. Ook kan je overwegen om met een budgetmaatschappij te vliegen. Deze maatschappijen bieden vaak tickets aan voor wat goedkopere tarieven. 

Neem de basis mee

Je zult zien dat sommige producten die je nodig hebt tijdens het reizen een stuk goedkoper zijn, maar ook duurder kunnen uitvallen. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrand. In veel landen is zonnebrand gigantisch duur. Het is beter om dit dus zelf mee te nemen. Daarnaast hebben niet alle landen de juiste medicatie die je misschien nodig hebt. Zorg ervoor dat je de juiste medicatie mee hebt. Zo kunnen diarreeremmers en paracetamols een gigantische toevoeging zijn voor je reis. Kijk ook goed voordat je op reis gaat naar je buitenland zorgverzekering. Kijk waarvoor je bent gedekt, wat je eigen risico is en voor hoeveel euro je in totaal bent gedekt. Voor sommige ongevallen in het buitenland kan het zijn dat je niet bent gedekt. Geen probleem, want je kan altijd diensten in je pakket toevoegen. Zo hoef je dus niet direct over te stappen van je goedkoopste zorgverzekeraar naar een gigantisch dure aanbieder met een duur pakket. Een goede zorgverzekering kan veel geld besparen! 

Accommodatie 

Accommodatie is een andere grote kostenpost voor reizigers. Wil je besparen op deze kosten, dan kan je overwegen om te verblijven in een hostel in plaats van een hotel. Hostels bieden vaak goedkope slaapzalen of privékamers en zijn ook een geweldige manier om andere reizigers te ontmoeten. Gebruik daarnaast boekingssites om accommodaties te vinden tegen scherpe prijzen. Als je een accommodatie hebt gevonden kan je altijd even kijken of ze online ook vindbaar zijn. Hotels moeten vaak een percentage afstaan aan diverse boekingssites. Wanneer je dus direct boekt bij het hotel kan je weer extra besparen. Overweeg ook om te verblijven buiten de toeristische gebieden. Accommodaties in het centrum van een stad kunnen vaak duurder zijn dan accommodaties net buiten de stad.