Varkenshaas met gegrilde peer & geitenkaas

Varkenshaas met gegrilde peer & geitenkaas

Een heerlijk hoofdgerecht om het voorjaar in te luiden! Via de Poolse receptenblog; Okuchnia

Varkensvlees staat tegenwoordig steeds minder op het menu doordat het meeste vlees rood en vettig is. Varkenshaas daarintegen bevat weinig cholesterol ( in vergelijking met andere delen van het varken), is snel gebakken en smaakt heerlijk. De combinatie van peer en geitenkaas is fantastisch, een beetje cranberry chutney maakt het geheel af en zorgt voor een verfijnde schotel om in het weekend op tafel te zetten.

Bereidingstijd: 30 min
Moelijkheidsgraad: makkelijk
voor 4 personen

Ingredienten

– 2 varkenshaasjes
– 2 peren
– 1 stuk geiten- of schapenkaas
-cranberry compote / chutney
-zout & peper

Bereiding

1. Snijd dikke medaillons van de varkenshaasjes, bestrooi met zout en peper.

2. Snijd de kaas en peer in evenveel plakken als er stukken vlees zijn. Verwarm de grill.

3. Bak op hoog vuur de varkens medaillons in 2 minuten aan elke kant goudbruin.

4. Leg de plakjes peer en kaas op de medaillons en zet de pan onder de grill indien oven bestendig
(anders kun je de medaillons eerst overscheppen op een ovenvaste schaal).

5. Zet de grill op de laagste stand en wacht tot de kaas goudbruin wordt en begint te smelten.
Neem de pan uit de oven en laat het vlees 3 minuten rusten.

6. Dien het vlees op met een schepje cranberry chutney/ compote

Smacznego!