Wat is de invloed van temperatuur op ongedierte?

Wat is de invloed van temperatuur op ongedierte?

Inhoudsopgave

De winter van 2023-2024 is vrij koud gebleken. Met name de start van het nieuwe jaar ging gepaard met vrij lage temperaturen. Iets waar lang niet iedereen gek op is. Ben je ook meer van de hoge temperaturen? Dan is het fijn dat de zomer weer voor de deur staat. Althans; het zou fijn zijn als we dit jaar weer een aangename en warme zomer krijgen.

De zomer gaat hoe dan ook met hogere temperaturen gepaard. Dit brengt voor je woning andere uitdagingen met zich mee. Zo kunnen de hoge temperaturen de oorzaak zijn van verschillende vormen van ongedierte. Ook is de zomer de periode om lekker naar het buitenland op vakantie te gaan.

Ook op vakantie gaan loopt voor je woning niet altijd goed af. Ga maar eens na wat er al enige tijd in Frankrijk gaande is; men heeft daar last van ontzettend veel bedwantsen. De bedwantsen bestrijden lukt niet helemaal, waardoor veel mensen in Frankrijk last hebben van bedwantsen. Via de koffers komen deze bedwantsen vervolgens mee naar Nederland. Iets wat je absoluut niet wilt!

Het is desalniettemin prettig om in het buitenland van een leuke vakantie te genieten. Is dat inderdaad iets dat je dit jaar weer wilt doen? Dan moet je dus rekening met onder meer de bedwantsen houden. Sowieso moet je rekening houden met een aanzienlijke invloed van de temperatuur op de aanwezigheid van ongedierte.

Veel ongedierte komt op vocht en warmte af

Heb je in je tuin last van een lekkage? Of heb je in je woning last van een lekkage? In deze beide gevallen weet je één ding zeker: hier is ongedierte gek op. Veel ongedierte komen namelijk maar al te graag op vocht af.

Tegelijkertijd komt ongedierte ook graag op warmte af. Veel diertjes vinden het heerlijk om te schuilen in warme en goed beschutte plekken. Mocht in de komende zomer de temperatuur flink oplopen, is dit dus iets om goed rekening mee te houden.

Uiteraard wil je gedurende de zomer van een aangenaam leefklimaat in je woning genieten. Dit doe je onder meer door je woning goed te ventileren. Heb je alle ramen en deuren daarom openstaan? Dan wil je uiteraard niet dat je in je woning last krijgt van ongedierte. Dit is echter niet altijd te voorkomen.

Het is nooit 100% mogelijk om ongedierte buiten de deur te houden. Maar, wat doe je dan op het moment dat je last van ongedierte hebt? Dan heb je de beste ongediertebestrijding Den Haag nodig. Zo’n specialist is in staat om het ongedierte op een vakkundige manier te bestrijden.

Hoge temperaturen = meer ongedierte

Bereid je maar vast voor op komende zomer. Mocht het in ons land weer lekker warm worden, brengt dit extra risico’s met zich mee. Veel ongedierte is immers gek op warme en beschutte plekken. Die vinden zij, met name in de zomer, in je woning en in je tuin. Leef daarom ook in de zomer met beleid; je wilt ongedierte absoluut buiten de deur houden!