Welke kosten komen er allemaal kijken bij een begrafenis?

Inhoudsopgave

Als er iemand in je omgeving overlijdt, dan is het eerste natuurlijk niet waar je aan denkt hoe duur het allemaal gaat kosten, maar op den duur komt er een moment dat je je gaat beseffen dat er allerlei dingen geregeld moeten worden die ook geld kosten. Een begrafenis kan namelijk best duur worden, er aan liggend wat voor dingen je allemaal wilt gaan regelen. Hieronder vertellen we je welke kosten er allemaal komen kijken bij een begrafenis.

Een uitvaart regelen

Meeste mensen die regelen een uitvaart wanneer iemand begraven gaat worden. Voor een uitvaart heb je ook een uitvaartondernemer nodig, die helpt namelijk met het organiseren van de begrafenis. Zij zorgen de voor dat de overleden persoon overgebracht wordt en dat er een aangifte van het overlijden wordt gedaan. Het ligt er aan bij welk uitvaartcentrum je alles wilt laten regelen, maar je kunt er van uit gaan dat je rond de 1.500 en de 3.000 euro kwijt zal zijn aan zo’n iemand. Mocht je nog op zoek zijn naar een uitvaartondernemer, kijk dan eens bij PC Uitvaart Amsterdam.

Het type kist

Het type kist waarin iemand begraven gaat worden tellen ook nog eens op bij de kosten begrafenis. Je hebt hele simpele kisten, maar ook hele uitgebreide kisten waar ook persoonlijke dingen op gemaakt kunnen zijn. Als je gaat voor een simpele kist zonder teveel poespas, dan ben je meestal rond de 500 euro kwijt, maar als je een luxere variant wilt, dan kan het bedrag flink gaan oplopen tot in de duizenden euro’s.

De rouwkaarten versturen

Over het algemeen worden er wanneer iemand is overleden rouwkaarten uitgestuurd, bij het versturen van deze kaarten kunnen de kosten heel erg variëren. Het ligt er natuurlijk maar net aan hoeveel mensen je de rouwkaart wilt sturen. Een gemiddeld bedrag voor het versturen van de rouwkaarten ligt tussen de 100 en 300 euro.

Bloemen tijdens de begrafenis

Bloemen zijn zoals we weten niet heel goedkoop, maar wel iets wat veel voorkomt tijdens een begrafenis. Als je tijdens een begrafenis bloemen geregeld wilt hebben, dan ben je vaak honderden euro’s kwijt. Dit verschilt ook weer met hoeveel bloemen je regelt en waar je ze vandaan haalt.

Waar wordt de kist begraven?

Ook de locatie waar de kist komt te liggen hangt een prijskaartje aan, dit heeft namelijk te maken met de mensen die het graf moeten onderhouden. Je betaald meestal tussen de 1.000 en de 7.000 euro om een plekje te huren.