Zo maak je jouw tuin mooi voor de zomer!

Zo maak je jouw tuin mooi voor de zomer!

Inhoudsopgave

De zomer is in aantocht en dat betekent dat het weer tijd is om de tuin klaar te maken voor het warmere weer. Met een paar eenvoudige aanpassingen en toevoegingen kun je jouw tuin in een mum van tijd omtoveren tot een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

Plantenbakken voor kleur en hoogte

Plantenbakken zijn een handige manier om wat extra kleur en hoogte aan jouw tuin toe te voegen. Kies voor planten in verschillende kleuren en hoogtes om de bakken op te vullen en een mooie mix te creëren. Denk bijvoorbeeld aan bloeiende vaste planten zoals de hibiscus, de lavendel of de kogeldistel. Of kies voor siergrassen zoals het prachtriet of de zegge. Plaats de plantenbakken op strategische plekken in de tuin, bijvoorbeeld langs de randen of op de hoeken van het terras, om extra sfeer te creëren.

Stalen borderranden voor een strakke afwerking

Met een stalen borderrand kun je een strakke en moderne uitstraling aan jouw tuin geven. Deze randen zijn duurzaam en onderhoudsvrij en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Gebruik ze bijvoorbeeld om bloembedden of grasvelden af te bakenen, of om paden en borders van elkaar te scheiden. Stalen borderranden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, waardoor je altijd de juiste afmeting kunt vinden voor jouw tuin.

Voeg water en verlichting toe

Water als toevoeging aan een tuin kan een rustgevend effect hebben op de omgeving. Plaats bijvoorbeeld een fontein, watervalletje of vijver in de tuin om het gevoel van ontspanning te versterken. Je kunt er ook voor kiezen om een kleine waterpartij toe te voegen aan een bestaande plantenbak, voor een extra effect.

Ook met verlichting kun je jouw tuin verfraaien en de sfeer te verbeteren. Kies voor verlichting langs de randen van het terras of paden om extra accenten toe te voegen. Maar je kunt er ook voor kiezen om verlichting toe te voegen aan de plantenbakken of bomen in de tuin, voor een gezellig en knus effect in de avond.Met deze tips kun je jouw tuin mooier maken voor de zomer en er een prachtige plek van maken waar je kunt genieten van de mooie zomerse dagen en avonden. Dus ga aan de slag en maak jouw tuin klaar voor de zomer!