Zo vind je de beste fietsendrager

Zo vind je de beste fietsendrager

Inhoudsopgave

Ga jij er graag op uit met de fiets? Dan is het natuurlijk erg handig om je fiets(en) eenvoudig mee te kunnen nemen op de auto of achterop de caravan. Met een fietsendrager wordt het vervoer van je fiets(en) namelijk een fluitje van een cent! Wil je weten welke fietsendragers de beste zijn? Je leest het in dit artikel!

Beste fietsendragers voor op de caravan

De meest geschikte plek voor een fietsendrager op een caravan is op de dissel. Met een fietsendrager op dissel worden de fietsen vervoert tussen de caravan en het trekkende voertuig.

  1. Thule Caravan Superb: Deze disseldrager is bijzonder gebruiksvriendelijk, makkelijk te monteren, beschikt over een stabiel kantelsysteem om bij de disselbak te kunnen én heeft de mogelijkheid tot uitbreiding naar een fiets. Een uiterst complete fietsendrager voor op de dissel. 
  2. De Enduro BC 260: Deze disseldrager is eveneens gebruiksvriendelijk en makkelijk te monteren, maar beschikt daarnaast over een uniek schuifsysteem om bij de disselbak te kunnen. Als je meer voelt voor een schuif- in plaats van kantelsysteem, in combinatie met een robuuste fietsendrager voor twee fietsen, dan is de Enduro BC 260 voor jou het overwegen waard. De Enduro BC 260 is duurder dan de Thule Caravan Superb. 

Beste fietsendragers voor op de auto

De meest geschikte plek voor een fietsendrager op een auto is op de trekhaak. Een fietsendrager op de dissel kan doorgaans worden gekanteld, zodat de achterklep te gebruiken blijft.  

  1. XLC Azura Xtra Led 2.0: Deze fietsendrager is licht, kantelbaar, inklapbaar, gemakkelijk op slot te zetten op de kogel en eenvoudig uit te breiden met een extra fietsgoot voor een derde fiets. Je ontvangt de fietsendrager bovendien volledig gebruiksklaar in de doos.
  2. Yakima FoldClick 2: Deze fietsendrager is een zeer compact, lichtgewicht, kantelbaar en volledig inklapbaar. De slimme bevestiging voor op de kogel maakt het mogelijk de drager met één hand te kunnen bevestigen. Zowel de koppeling op de kogel als de twee fietsklemmen kunnen op slot worden gezet. De Yakima FoldClick 2 is duurder dan de XLC Azure Xtra Led 2.0.