Maak jouw Oeteldonk outfit compleet met dit stappenplan!

Maak jouw Oeteldonk outfit compleet met dit stappenplan!

Inhoudsopgave

Ga jij dit jaar carnaval vieren in Oeteldonk? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je ook een goede outfit bij elkaar haalt. In Oeteldonk wordt er namelijk anders carnaval gevierd dan in andere steden. Het is belangrijk dat je goed bij de stad past. Door via Oeteldonkstijl je klederdracht bij elkaar te halen, weet je zeker dat je op een goede manier carnaval kunt vieren in de stad. In dit blog bericht willen we je graag op weg helpen om jouw carnavalspak voor Oeteldonkse carnaval te bemachtigen!

Begin met een boerenkiel

Als je carnaval gaat vieren in Oeteldonk wil je er natuurlijk direct bij horen. Als je door de stad loopt tijdens carnaval, valt je direct iets op. Iedereen loopt er namelijk in een boerenkiel. Een boerenkiel is een jasje in een speciale uitstraling. Deze boeren kiel is een must als je carnaval gaat vieren in Oeteldonk. Zorg er dus voor dat je je outfit altijd begint met een mooie boerenkiel!

Ga voor leuke Oeteldonk emblemen

Nadat je een boerenkiel aangeschaft hebt, kun je aan de slag gaan met de versiering. De kiel wordt altijd met Oeteldonk emblemen versierd. Dit kunnen emblemen zijn van de stad, van carnavalsverenigingen of teksten die zelf verzonnen zijn. Door Oeteldonk emblemen te gebruiken voor je kiel, ga je direct goed bij de stad passen. Je kunt door het vastmaken van emblemen je kiel helemaal persoonlijk maken. Hierdoor krijg je toch een unieke kiel, zonder dat je buiten de boot gaat vallen. Zorg er wel voor dat je de juiste kleuren gebruikt in je outfit. Deze lees je verderop in dit artikel.

Vergeet de kikker niet!

Bij het vieren van carnaval in Oeteldonk, ga je al snel zien dat veel mensen of versieringen gemaakt zijn met een kikker. Dit is een van de tradities van de stad. Vroeger was Oeteldonk namelijk een stad dat tussen moerassen lag. Hierdoor is het symbool van de kikker gecreëerd. Dit symbool komt tijdens carnaval volop terug. Het is dus extra leuk om ook de kikker in jouw outfit terug te laten komen!

Hul jezelf in rood, wit en geel!

Zoals de stad een kikker als herkenning heeft en een echte carnavalsnaam, heeft het ook nog carnavalskleuren. In Oeteldonk zijn de kleuren rood, wit en geel leidend tijdens carnaval. Het is belangrijk om ook deze kleuren terug te laten komen in je outfit. Veel mensen laten een sjaal breien in deze kleuren. Naast dat dit perfect past bij de outfit, is het ook nog eens lekker warm tijdens de carnavalsdagen. Het is dus een zeer goed idee om ook voor een rood, wit en gele sjaal te gaan!